La Villa
backgroundUpplev alla vyer och längdskidåkares favoritplatser. Från Dobbiacos /Toblachs skidcenter, som ligger oerhört vackert i det magiska vinterlandskapet i Dolomiterna leder skidspåren er längs den gamla järnvägen i Landrodalen. Överallt omges ni av fantastisk utsikt över de tre kända bergstopparna ”Tre Cime”.

Skidspåren fortsätter till högplatån i Alperna kallad Alpe di Siusi/Seiseralm där de mest hängivna längdskidåkarna gärna tränar. Vidare tar ni er till dalen, Val di Fassa/Fiemme och följer Marcialongas bana och får uppleva bergspasset Passo Lavaze som avslutning och höjdpunkt på upplevelsernas skidvecka.

Området är fyllt med välpreparerade spår för fantastisk längdskidåkning. Dagsturerna kan anpassas individuellt och förlängas eller kortas. Det finns spår för både klassisk och mer avancerad skidåkning.Resans höjdpunkter

 • Dolomiterna, ett av Unescos världsarv
 • De världsberömda ”Tre Cime” - de tre topparna
 • Den antika järnvägen från Dobbiaco till Cortina d’Ampezzo
 • Dobbiaco-sjön och skidcentret för längdskidåkning
 • Siusi-alperna
 • Möjligheten att följa Marcialongaspåret

7 dagars paket

 1. Ankomst till Bressanone/Brixen.
  Individuella ankomster till Bressanone /Brixen som är lätt att nå med bil, tåg eller buss.
 2. Dobbiaco/Toblach - Cortina d’Ampezzo (30/60 km)
  Transfer på morgonen från Bressanone /Brixen till Dobbiaco /Toblach. Dagen börjar med att ni följer de gamla järnvägsspåren in i Landrodalen. Så snart ni nått den oerhört vackra Dobbiacosjön kan ni välja om det är dags för en paus och avnjuta något gott eller fortsätta till den magiska vyn över de tre topparna ”Tre cime” eller ännu längre till det vackra landskapet vid Cortina d’Ampezzo. Man kan även ta sig tillbaka på samma vackra tur till Dobbiaco.
  Transfer tillbaka till Bressanone för övernattning.
 3. Suisi Alperna (25/50 km)
  Transfer på morgonen från Bressanone /Brixen till Siusi-alperna. Turen börjar genom skogen vid foten av Langkofel för att på eftermiddagen nå högplatån med en panoramavy som är storartad och ändlös. Därefter fortsätter ni till Seis, för övernattning.
 4. Suisi Alperna/Seiseralm (25/50 km)
  Denna dag startar med varierande åkning med fantastiska panoramavyer. Vi föreslår att ni stannar för en bit mat i de romantiska små stugorna längs med turen där det finns möjlighet att smaka på alla specialiteter från regionen. Övernattning i Seis.
 5. Val di Fiemme - Marcialonga (25/50 km)
  På morgonen transfer från Seis till Cavalese. Från skidcentret för världsmästerskapet i längdskidåkning är dagens utmaning att utforska dalen Val di Fiemme. Här avgörs Världsmästarskap i Tour de Ski varje år.
 6. Val di Fassa-Fassatal - Marcialonga (20/40 km)
  På morgonen är det transfer från Cavalese to Moena. Denna dag går turen på den första delen av Marcialongas välkända spår. I Canazei, den högst belägna byn, kan man få nya krafter i de välkomnande värdshusen. Transfer tillbaka till Cavalese för övernattning.
 7. Passo Lavazé (15/35 km)
  På morgonen transfer från Cavalese till Lavaze Passer. Från passets spår tar man sig till den välkända vallfärdsorten Maria Weissenstein i Eggen dalen. Med en vy över Weisshorn (”White horn”) och Schwarzhorn (”Black horn”) kan ni njuta av det vackra gränslandet mellan Trentino och Sydtyrolen. På eftermiddagen är det transfer till Brixen för övernattning.
 8. Avresa från Brixen/Bressanone
  Individuella avresor eller varför inte, möjlighet att förlänga resan och stanna ytterligare några dagar.
Startdatum Pris i SEK
2018-01-07 10 310
2018-02-18 11 040
2018-02-25 0
Hyra skidutrustning
910

Priset inkluderar

7 övernattningar på 3/4 stjärniga hotell (de flesta med bastu och inomhuspool), frukostbuffé, middag (exkl. dryck), bagagetransfer samt person transfer enligt programmet. Detaljerade kartor och beskrivningar på engelska, höjdpunkter utpekade på turen, viktiga telefonnummer.

Praktisk information

Ankomst 7/1, 14/1, 21/1, 18/2. Minimum av deltagare 4 st/vecka. Den totala längden för skidresan är mellan 140-285 km beroende på spårval. Resan startar och slutar i Bressanone-Brixen. Parkeringsmöjlighet vid hotellet i Bressanone-Brixen.
Bressanone-Brixen kan lätt nås med tåg (med byte) från ex. Milano eller Bergamo. Restid ca 4 timmar. Det går också direkttåg från Innsbruck till Bressanone-Brixen. Restid ca 1.30. OBS! Första tåget från Bressanone-Brixen till Innsbruk ankommer Innsbruck kl. 12.32. Mer information om tåg, se www.trenitalia.com.

Tillbaka
Sök aktivitet
Antal dagar: dagar
Aktivitetens namn:
Typ av aktivitet:
Landskap/storstad:
La Villa-nytt

Vill du har vårt nyhetsbrev? Fyll i din mejladress och klicka på Lägg till.linkpil

erbjudanden Erbjudanden mina bokningar Mina bokningar kontakta oss Kontakta oss


Vandra på egen hand
Vandra på egen hand

Börja en ny vana - vandra på semester

Du har en gammal webbläsare

Din webbläsare är av en äldre eller enklare variant och fungerar inte på vår hemsida.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (Google Chrome)


La Villa Travel AB | Box 12205 | 102 25 Stockholm
Tel: 08- 514 202 90 | Fax 08-514 202 91 | info@lavilla.se | www.lavilla.se
Bankgiro: 5583-6787 | Orgnr: 556595-9896
Företaget har F-skattsedel | Resegaranti ställd enligt Kammarkollegiets villkor