La Villa
backgroundAtt vandra längs Puglias kust från Otranto till Gagliano del Capo, är en perfekt sammanfattning av det bästa som regionen har att erbjuda. Storslagna vyer, underbara badplatser, gamla byar och orörd natur. En vandring som är en fröjd för alla sinnen. Naturens närvaro blir tydligare för varje steg. Rasslandet från gamla olivträd, syrsornas sång, doften av vild fänkål och det kristallklara vattnets närvaro.Resans höjdpunkter

 • Vandring på gamla grusvägar bland fruktodlingar och olivlundar.
 • Cipollianevägen, en hisnande vandring längs havet.
 • Historiska sevärdheter, bl.a. städer från 400 f.Kr.
 • Vackra stränder med kristallklart vatten.
 • Lecce, en livlig stad med barockpalats och härliga matupplevelser.

7 dagars paket

 1. Ankomst till Otranto. Vandra runt och upptäck denna genuina stad.
 2. Idrodalen
  Dagens vandring är en perfekt mjukstart. Utforska den frodiga Idrodalen med fruktträdgårdar, oliv- och apelsinlundar. Floden Idro ligger fem kilometer från Otranto i Monte S Angelo vars stenkyrka du passerar på vägen.
  Cirka 7,5 km vandring.
 3. Otranto - Porto Badisco
  Vandra till hamnen genom de smala gränderna i gamla staden. Följ sedan havet. Längs hela kusten kan du göra flera strandstopp och njuta av det kristallklara vattnet. Fortsätt sedan till fyren på Punta Palascia. Vid klart väder kan du se de Albanska bergen bortom det Adriatiska havet. Fyren är den östligaste punkten i Italien och ligger 71 kilometer från Albanien. Cirka 12,5 km vandring.
 4. Porto Badisco - Santa Cesarea Terme
  Första stoppet är det vackra inloppet till Porto Badisco. Fortsätt längs kusten. Du kommer bland annat att se typiska Pagliari, runda stenhus med platt tak. Dessa användes av fåraherdarna att sova i. Sista etappen tar dig ner till Santa Cesarea Terme. Cirka 12,5 km vandring.
 5. Santa Cesarea Terme – Marittima
  Du vandrar uppför och inåt landet på gamla landsvägar fram till staden Castro med sina imponerande höga murar. Vandra runt i staden och sedan ner mot hamnen. Fortsätt längs kusten till Acquaviva grottan. Ett vackert och undangömt inlopp med en fantastisk badplats. Sista biten går uppför på tät skogsmark till Marittima. Cirka 11,5 km vandring.
 6. Marittima till Marina Serra
  Från Marittima börjar vandringen genom olivlundar via den första av många Tratturi, ett system av gamla vägar och stigar som användes för att gå ner mot havet och för att koppla ihop byar och fruktodlingar. Med havet som fond går du vidare till Tricase Porto och vidare mot Marina Serra, en liten kustby med många fina bad.
  Cirka 13,5 km vandring.
 7. Marina Serra till Gagliano del Capo, tåg till Lecce
  Vandringen startar längs Sentiero del Nemico och vidare till klippbadet Novaglie. Här startar den vackra Cipollianevägen, som fått sitt namn efter grottorna du kan besöka längs vägen. Vägen leder vidare till Ciolobron som är den sista badplatsen på vandringen. Från Ciologrottan går du längs Ciolodalen till Gagliano del Capo där du tar sommartid tar tåget till Lecce för den sista övernattningen. Övrig tid transfer (ej inkl).
  Cirka 12,5 km vandring.
 8. Frukost och hemfärd.
Datum Pris i SEK
2018-03-01 6 250
2018-05-23 6 660
2018-06-15 6 790
2018-06-26 7 540
2018-07-19 7 950
2018-07-27 Ej möjligt
2018-09-01 7 000
2018-09-16 6 420
2018-10-01 6 250
2018-11-30 Säsongsslut

Priset inkluderar

Boendet är baserat på mindre och genuina trestjärniga hotell i de större städerna, i byarna och på landsbygden Agriturismo/bondgårdar. I Porto Badisco bor du på en Masseria i utkanten av staden. Frukost ingår, alla rum har eget badrum och toalett. Middag är inkluderat i Porto Badisco och Marina Serra då det inte finns några alternativ i den omedelbara närheten.

Sju övernattningar inklusive frukost fördelade på två övernattningar i Otranto, en i Porto Badisco, en i santa Cesarea Terme, en i Marittima, en i Marina Serra och en i Lecce. Enklare kartor och program på engelska.

För pris i enkelrum eller trebäddsrum, kontakta oss. Bagagetransfer är inkluderat i transporten mellan hotellen. Turistskatt tillkommer med mellan 2 - 4,50 € per person och dag. Denna betalas kontant på plats vid varje boende. Under vår och höst då det ej finns tågförbindelse mellan Gagliano del Capo och Lecce tillkommer transfer kostnad på 870kr (1-3 personer).

Praktisk information

Vandringarnas svårighetsgrad är klassade till medelsvåra då terrängen ibland är stenig och vägen inte alltid helt synliga på grund av den täta låga växtligheten på vissa ställen.

Vi rekommenderar att flyga med KLM till Brindisi. Ett annat alternativ är Ryanair som har avgångar på tisdagar och fredagar från Skavsta.

Från Brindisi till Otranto tar du dig enklast genom att boka egen transfer. Från Lecce till Brindisi finns flygbussar, taxi eller även här boka egen transfer.

Vi hjälper gärna till med bokning av transfer från och till flygplatsen.


Tillbaka
Sök aktivitet
Antal dagar: dagar
Aktivitetens namn:
Typ av aktivitet:
Landskap/storstad:
La Villa-nytt

Vill du har vårt nyhetsbrev? Fyll i din mejladress och klicka på Lägg till.linkpil

erbjudanden Erbjudanden mina bokningar Mina bokningar kontakta oss Kontakta oss


Vandra på egen hand
Vandra på egen hand

Börja en ny vana - vandra på semester

Du har en gammal webbläsare

Din webbläsare är av en äldre eller enklare variant och fungerar inte på vår hemsida.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (Google Chrome)


La Villa Travel AB | Box 12205 | 102 25 Stockholm
Tel: 08- 514 202 90 | Fax 08-514 202 91 | info@lavilla.se | www.lavilla.se
Bankgiro: 5583-6787 | Orgnr: 556595-9896
Företaget har F-skattsedel | Resegaranti ställd enligt Kammarkollegiets villkor