La Villa
background


Vandring på egen hand i Piemonte. I Piemonte erbjuder vi en vandring för finsmakare.

Langhe är området mellan Alperna och Apenninerna, världsberömt för den vita tryffeln och för de kraftiga röda vinerna. Här odlas och produceras Barolo och Barbera, Barbaresco och Nebbiolo. Trakten är känd för sitt fina kök där ostar, kötträtter och choklad spelar en viktig roll. Under denna vandring njuter du inte bara av det vackra landskapet utan kommer även att ha möjlighet att besöka konditorier, vinkällare och gourmetrestauranger. Området är kuperat och på höjderna ligger medeltida borgar och slott. På sluttningarna växer vinrankor och hasselnötsträd och i bakgrunden målar Alperna en fond. På förfrågan finns vandringen i kortare varianter med 3 eller 5 övernattningar.Resans höjdpunkter

 • Ett oändligt utbud av otroliga viner, ostar, sötsaker och choklad
 • Vit tryffel
 • Vandra längs vingårdar och skogar av hasselnötträd
 • Små familjeägda hotel med bra och prisvärda restauranger
 • Alperna

7 dagars paket

 1. Ankomst till Alba, hjärtat i Piemontes vindistrikt. Ta en promenad i denna "de hundra tornens stad" och upptäck dofter och smaker. Övernattning i Alba.
 2. Transfer till Roddi. Vandringen tar dig över mjukar kullar till byarna La Morra och Vergne och längs vägen finner du flera möjligheter att prova goda viner. Klara dagar ser du Alperna och Monte Monviso som har snöklädd topp långt in på försommaren.
  Längd 17 km. Vandringen kan kortas ner om man påbörjar vandringen i Ciocchino istället. Längd 11 km.
  Övernattning i Barolo.
 3. Vandring idag går förbi byn Novello med sitt medeltidstorn och till Barolo, huvudstad för de berömda vinet. Passa på att se vinmuseet i slottet Castello dei Marchesi Faletti och njut av en god lunch på någon trattoria i byn. Från Barolo går vandringen förbi vinodlingar och genom skogar till Monforte d'Alba. längd 12 km. Övernattning i Monforte d'Alba.
 4. Idag möter du ett annat slags landskap än tidigare dagar då du nu lämnar vinodlingarna och kommer till mer skogiga partier med bl.a. hasselnötsträd. Du går uppåt mot byarna Serralunga d'Alba och Roddino innan det bär nedför igen ett stycke innan sista stigningen mot Cissone. Längd 16 km. Övernattning i Cissone.
 5. Efter gårdagens lite mer ansträngande vandring kan du idag koppla av med ett glas vin i någon av Cissones lokala cantinor eller göra en mindre tur i omgivningarna. Längd 7 km. Övernattning i Cissone.
 6. Idag leder vandringen vidare i den höga delen av Le Langhe-området. Här finns ek och hasselnötsträd och här kan man finna den berömda vita tryffeln. Hittar du ingen i naturen så finns den med säkerhet på trattorior och restauranger! Vandringen slutar i Cravanzana, längd 15 km. Övernattning i Cravanzana.
 7. I ett omväxlande landskap, på stigar och kullerstensgator kommer du idag att passera byarna Torre Bormida och Bergolo innan du slutligen når Cortemilia. Längd 11 km. Övernattning i Cortemilia.
 8. Avresa.
Datum Pris i SEK
2018-04-01 6 180
2018-11-15 Säsongsslut

Priset inkluderar

7 övernattningar med frukost på trestjärniga hotel. Transfer från Alba till Roddi. Bagagetransport mellan samtliga övernattningsställen. Jourtelefon 24 timmar om dygnet. Enklare kartor och program på engelska.

Praktisk information

Minst antal deltagare 1. För pris i enkelrum eller trebäddsrum, kontakta La Villa.
Vandringarnas svårighetsgrad är enkel till medel. Vandringarna går längs mindre grusvägar, skogsstigar och åsnestigar och längs vingårdar. På priset tillkommer turistskatt som erläggas kontant på plats i Alba, Barolo, Monforte d'Alba och Cortemilia med 1.50 € per person och natt.

För information om hur du tar dit till och från Alba, se här.

Tillbaka
Sök aktivitet
Antal dagar: dagar
Aktivitetens namn:
Typ av aktivitet:
Landskap/storstad:
La Villa-nytt

Vill du har vårt nyhetsbrev? Fyll i din mejladress och klicka på Lägg till.linkpil

erbjudanden Erbjudanden mina bokningar Mina bokningar kontakta oss Kontakta oss


Vandra på egen hand
Vandra på egen hand

Börja en ny vana - vandra på semester

Du har en gammal webbläsare

Din webbläsare är av en äldre eller enklare variant och fungerar inte på vår hemsida.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (Google Chrome)


La Villa Travel AB | Box 12205 | 102 25 Stockholm
Tel: 08- 514 202 90 | Fax 08-514 202 91 | info@lavilla.se | www.lavilla.se
Bankgiro: 5583-6787 | Orgnr: 556595-9896
Företaget har F-skattsedel | Resegaranti ställd enligt Kammarkollegiets villkor