La Villa
background

Välkommen till vår sida!

Här hittar du information om vigseln och festen, praktiska detaljer, resebeskrivningar, länk till anmälan med mera. Tveka inte att kontakta oss om du undrar över något. Vi ser fram emot och hoppas att få se dig på vårt bröllop!

Kram
Erika & Bernhard

Bröllopsdagarna


Du som nu läser det här har fått en personlig inbjudan att följa med till Italien under midsommarhelgen 2018 för att fira med oss. Själva ceremonin och festligheten äger rum eftermiddag och kväll lördag den 23 juni på Castello Oldofredi på ön Monte Isola.

Vi önskar till detta erbjuda ett resepaket från torsdag till söndag. Från det att man tagit sig till Milano till dess att man åker hem på söndagen. Ett paket som ska täcka nästan samtliga behov.

Planen i stort ser ut som följer


Torsdag 21 juni
På torsdagen arrangerar vi gemensamma transporter från Milanos större flygplatser*. Efter en färd på italienska vägar upp mot alpernas södra ända kommer vi fram till Iseosjön. Här väntar en kortare båtfärd över till ön Monte Isola och fiskebyn Peschiera Maraglio.

Efter incheckning väntar en lättare välkomstmiddag på hotellet, där vi samlas i olivlunden med ett glas vin och njuter av den italienska sommarkvällen.

Fredag 22 juni
Efter frukost får man egen tid att utforska ön, ta en båtfärd till någon av de medeltida byarna runtomkring, hyra en cykel eller bara ligga vid kastellets pool några timmar.

På eftermiddagen väntar en gemensam utfärd till hemlig destination. Vi vill inte berätta allt för mycket, men det vore inte orimligt ifall det bjuds på vinprovning och en större italiensk middag i kombination med att vi får lära känna varandra och brudparet bättre.

Lördag 23 juni
Den STORA dagen. För de flesta innebär detta en frukost i skuggan, egen tid att göra vad man vill och ordentligt med tid att göra sig iordning. När eftermiddagen kommer bör vi vara redo och vi samlas på kastellets terrass för en bröllopsceremoni Sen blir det stor middag och FEST! (Vi har ju trots allt hela kastellet för oss själva)

Söndag 24 juni
På söndagen äter vi en sista frukost ihop och vinkar av för gemensamma avresor till flyg och hemresa.

*Gemensam transfer för de som anländer med de flyg vi ordnar transfer till. Se mer information under flyg.

Varför Italien


En del av er undrar säkert hur vi hamnade här. Inte har väl Bernhard en hemlig italiensk släkt? Eller finns det tecken att tyda i Erikas kvällsglada humör? Sanningen finns i vad vi älskar ihop.

Vi älskar att få skapa minnen. Minnen tillsammans med de som står oss nära och kära. Minnen att skratta åt i mörka stunder och minnen som berör.

Vi älskar att resa och se nya saker. Från australiensisk djungel, New Yorks förorter, gotländska stränder efter en tandemcykling runt ön, ut till sjöboden på Kungshatt i Stockholms skärgård. Fjäll och hav. Långt borta och nära.

Vi älskar god mat och la dolce vita. En av oss som älskar ordningen i Linas matkasse och en annan som ständigt undrar om man verkligen behöver recept så länge man har mozzarella i kylskåpet. Men en sak har vi gemensamt, att lamm eller färsk pasta med parmesan går bra vilken dag som helst.

Vi älskar fest i vardagen. Det ska alltid ligga en flaska bubbel på kylning eftersom man aldrig vet när något kul kan ske.

Vi älskar äventyr. Som att cykla, gå vilse i naturen, göra en klassiker, dyka med hajar och morgonbada även om det är 16 grader.

Och sist men inte minst så älskar vi er. Att få vara tillsammans när härliga människor möts. När vi får tid tillsammans. Tid att umgås. Tid för samtal. Tid för fest.
Nu har vi en plan. Ett italienskt kastell på en ö, strax söder om alperna, mitt i ett bubbligt vindistrikt med bergssidor att klättra på, god mat att njuta av och tid att få vara tillsammans.

Om oss


Erika Magdalena Hallman Blomberg (f.1990) Den där galet härliga tjejen som ständigt ropar ”Kom igen” och peppar folk till ett mer hälsosamt liv. Som cyklat från norra Sverige till södra Italien. Som varit ridguide i Namibia. Som nästan kan tala med hästar. Och som behöver sina dagliga burpees för att må bra. Försök inte kittla henne innan sju på morgonen eller låta bli att göra din del i hushållsarbetet. Ser framemot morgonyogan i trädgården och att få hålla sig gömd från brudgummen fram till den speciella stunden.

Bernhard David Bergström (f.1985) Den spralliga scouten som blev konsult. Som gärna diskuterar svåra frågor eller fastnar i en bok. Ständigt på jakt efter vad som driver oss människor framåt. Som alltid säger ja till äventyr och Erikas resekamrat (försökskanin) i livet. Något kvällstrött och ibland lite för glad i sin egen röst. Ser framemot bröllopsdansen och att något oväntat ska hända.

#erikaochbernhard


Från nu och under bröllopet hoppas vi på er hjälp att samla de många sidorna som vi är. Ta gärna en bild eller ett minne, lägg upp det på Instagram eller Facebook med hashtaggen #erikaochbernhard.

Platsen

Klicka här för att läsa mer om platsen.

Aktiviteter under egen tid


Som du ser finns det en del tid för egna aktiviteter. Denna tid kan spenderas antingen med aktiviteter så som att sola, bada eller promenader. Om du vill upptäcka omgivningen finns det båtar som går till Monte Isola eller staden Iseo där det finns restauranger och mysig shopping. 
Om du vill åka en bit längre bort finns Franciacorta Outlet som är Italiens näst största outlet. För den shoppingsugne finns här över 150 st märkesbutiker. I närheten av Francia Corta ligger staden Brescia som är en av de största städerna i Lombardiet. Här kan du lätt spendera en eftermiddag genom att vandra runt och njuta av en klassiskt italiensk stad. Det går också bra att bara slappa vid poolen på hotellet.

 

Flyg


Nedan några flygalternativ.

Stockholm – Milano
Torsdagen den 21 juni
SAS 09.25 - 12.05
RyanAir 17.50 - 20.25
Norwegian 07.00 - 09.45, onsdagar och fredagar direkt
EasyJet 14.15 - 17.15, bara på onsdagar direkt

Milano – Stockholm
Söndag den 24 juni
SAS 14.35 - 17.15
RyanAir 17.00 - 19.35
Norwegian 13.50 - 16.30, måndag direkt.
EasyJet 08.35 - 11.35

Tåg, buss eller bil
Alla vägar bär inte till Rom, men för den som söker finns det både alternativ att ta tåg (kolla med din lokala interrail-arrangör), buss (ca 29 hr från Malmö med Flixbus) eller bil (ca 212 mil från Stockholm till Sulzano) till Italien.

Boende


Under helgen har vi bokat av hela kastellet, rum på ett intilliggande hotell vid strandpromenaden, samt ett par lägenheter i byn. I anmälan kommer man att få ange om man reser själv eller med sällskap, samt evetuella önskemål på boendeform.

Barn


Barn är hjärtligt välkomna att följa med. Vi kommer tillse att det finns både familjerum, samt rum inomhus på fredagen för de som behöver komma inomhus ibland.

Weekendpaket


Summan du betalar är 4 200 kronor per person för vistelsen. Bokning sker till La Villa som också hjälper oss med allt övrigt arrangemang kring vårt bröllop.

Du betalar först en bekräftelseavgift på 500 kronor per person och senast 40 dagar före avresan görs slutbetalningen. All betalning sker till oss, brudparet, vi kommer att kontakta dig och ge mer information angående betalningen. Detta sker efter att anmälningstiden har gått ut.

Detta ingår
  • Gemensam transport tur och retur flygplatsen.
  • Boende från torsdag till söndag.
  • Båtresa till och från ön.
  • Frukost och middagar.
  • Vinprovning med middag på fredagen.
  • Bröllopsmiddag och fest.

Önskar du enbart närvara på ceremoni och fest, får du gärna höra av dig, så löser vi det efter behov.

Presenter/gåvor


Vi är glada att du är där med oss och firar vår dag. Du får gärna ta med ett bra tips på hur vi kan leva ett härligt liv tillsammans eller ett tips på ett äventyr vi borde uppleva.

Klädkod


”Kavaj” – och med det menar vi följande, kostym (antingen mörk eller ljus), knälång klänning som hellång, det viktigaste för oss är att alla känner sig fina och bekväma i sommarvärmen.

Matpreferenser


Eventuella matpreferenser anges i anmälan.

Toastmaster


Kommer inom kort.
Toastmasters uppgift blir att pussla ihop festkvällen. Så vill du/ni hålla tal, skicka ett telegram eller göra något annat spexigt, vänligen meddela dem så snart som möjligt. De behöver veta vad du ska göra, hur lång tid det tar och om du behöver någon rekvisita (till exempel ljudanläggning eller projektor).

O.S.A


O.S.A. senast den 17 december.

Bröllopskoordinator


Johan Ekmark besvarar alla praktiska frågor om bröllopet. johan.ekmark@lavilla.se

Kontakt med oss


Har du några frågor eller funderingar får du gärna höra av dig till oss.
Bernhard Bergström (070-412 69 55)
bernhard.bergstrom@gmail.com
Erika Hallman (070-799 72 27)
erika-hallman@hotmail.com

Anmälningssida


Du har en gammal webbläsare

Din webbläsare är av en äldre eller enklare variant och fungerar inte på vår hemsida.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (Google Chrome)


La Villa Travel AB | Box 12205 | 102 25 Stockholm
Tel: 08- 514 202 90 | Fax 08-514 202 91 | info@lavilla.se | www.lavilla.se
Bankgiro: 5583-6787 | Orgnr: 556595-9896
Företaget har F-skattsedel | Resegaranti ställd enligt Kammarkollegiets villkor