La Villa
background
Mer om Sicilien | La Villa

Mer om Sicilien

Sicilien är Medelhavets största ö med en lång och spännande historia. Här finns alla epoker representerade med mängder av sevärdheter, grekiska tempel, romerska ruiner, och normandiska katedraler.

Sicilien är en grön och frodig ö med stora vinodlingar på västsidan, citrusodlingar vid foten av vulkanen Etna och ett i övrigt kuperat och omväxlande landskap. Runtom kusterna finns fina sandstränder och en bit upp i bergen möter man vardagslivet i alla små undangömda bergsbyar.

Utflykt till Marsala

Staden Marsala är sedan länge berömd för sina många vinfirmor och kanske framförallt Cantine Florio. Odlingarna ligger runtom på västra Sicilien men i Marsala sker produktion och lagring. Av Marsalavinerna är framförallt de lite sötare dessertvinerna mest kända men man producerar även vanliga bordsviner. På Cantine Florio vår vi en guidad rundvandring och provsmakning och givetvis möjlighet att handla i gårdsbutiken

Middag i väderkvarn

På västra Sicilien produceras havssalt i s.k. saltsaliner där havsvatten förs in i bassänger och när vattnet dunstat kvarstår saltet. Idag sker produktionen med hjälp av EU-bidrag av historiskt intresse då det inte längre är lönsamt. Sicilien är dock stor saltexportör men idag kommer saltet från stora gruvor. Vid saltsalinerna finns många väderkvarnar som idag står kvar som minnesmärken från svunna tider. I en av dessa intas kvällens middag!

Vandring i Lo Zingalo

Lo Zingaro är ett stort naturreservat på nordvästra Sicilien med många vandringsleder. En av dem löper längs kusten från San Vito Lo Capo till den lilla byn Scopello.
Vandringen är ca 8 km lång, mestadels på lättgången stig och trappor. Utsikten är betagande då stigen följer kusten hela vägen! Vandringen avslutas i den idylliska byn Scopello där lunchen serveras på en av byns trattorior med utsikt över havet.

Middag i Castellamare

Castellamare är en trevlig småstad som klättrar på bergssluttningen. Nere vid hamnen finns några fiskrestauranger som är omåttligt populära! Kvällens middag består av färsk fisk och skaldjur på en av dessa restauranger.

Besök i Erice och hemresa

Från Trapani går en linbana upp till Erice, det enklaste sättet att ta sig upp då det vägen upp är smal och kurvig. Erice är en pittoresk liten by på toppen av ett berg med smala kullerstensgränder och torg. Byn är mest känd för sina bakelser och mandelkakor och textila vävda hantverk.

Tillbaka


Iseosjön
Konferens och vandring i närheten av Iseosjön

En natur, spa, mat och vinupplevelse

Courmayeur
Åk skidor med företaget i Courmayeur

Fantastisk skidåkning men också mycket annat för de som inte åker utför.

Testkör en Ferrari
Testkör en Ferrari

Prova på att själv köra en Ferrari och upplev känslan.

Du har en gammal webbläsare

Din webbläsare är av en äldre eller enklare variant och fungerar inte på vår hemsida.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (Google Chrome)


La Villa Travel AB | Box 12205 | 102 25 Stockholm
Tel: 08- 514 202 90 | Fax 08-514 202 91 | info@lavilla.se | www.lavilla.se
Bankgiro: 5583-6787 | Orgnr: 556595-9896
Företaget har F-skattsedel | Resegaranti ställd enligt Kammarkollegiets villkor