La Villa
background
Italien > Piemonte > Aostadalen och nordvästra hörnet av Piemonte

Aostadalen och nordvästra hörnet av Piemonte. Höga berg, djupa dalar.

Medeltida borgar, vidsträckta fält. Skidåkningen i Italien har långa traditioner. I Alperna ligger små byar med stora liftsystem. Här kan du åka en hel dag och ständigt hitta nya nedfarter. När kvällen kommer kopplar du av på hotellets trevliga restaurang eller på någon av de små restaurangerna med lokalt kök och goda viner. Här finns fantastiska pister, charm och intensivt nattliv. Via Lattea - mjölkvägen - sammanbinder OS-byarna Bardonecchia, Sestrière och Sauze d´Oulx. Det är ett italiensk-franskt skidsystem som omfattar ca 200 nedfarter med 78 liftar och över 400 km skidåkning.

Bardonecchia ligger ca 1300 möh. Det är en klassisk skidort och här bildades 1901 den första italienska skidklubben. Staden är indelad i en äldre och en modernare del och förutom skidåkning finns här allt vad en liten italiensk stad kan erbjuda i form av mat och vin. Bardonecchia ligger i en solig dalgång omgivet av höga berg. Skidåkningen är uppdelad på tre områden som förbinds med skidbussar. Här finns 23 liftanläggningar med ca 140 km skidåkning. Bardonecchia är ett lugnare alternativ till Sestrière och passar bra för familjer. Hit kommer man bekvämt med med direktttåg både från Milano och Turin varför bil inte är nödvändigt.Sestrière är en av de mest välutrustade och välrenommerade skidorterna i Piemonte. Redan under 30-talet utvecklades orten och 2006 stod Sestriere dessutom värd för OS. Då rustades många hotel och skidanläggningar upp och idag erbjuder Sestriere åkning både för nybörjare och mer krävande skidåkare. Sestrière är en omtyckt skidort även bland italienare. Här finns flera bra restauranger och även nattliv för den som önskar.

Oulx ligger i en dalgång och tjänar som utgångspunkt för skidåkare på väg till Sauze d´Oulx och Sestrière. Sauze d´Oulx är italienske landslagsmannen Piero Gros hemstad och här finns ett digert urval av nedfarter. Sauze d´Oulx ingår i liftsystemet Via Lattea och här finns preparerade pister från snowboard. Sauze d´Oulx är ett alternativ för kräsna skidåkare och här finns också ett livligt nattliv för den som önskar.

Courmayeur är en klassisk skidort i de italienska alperna, omgiven av höga berg och djupa dalar. Monte Bianco eller Mont Blanc är det mest kända berget och här ligger ett ca 100 km stort pistområde. Pisterna är i varierande svårighetsgrader och här finner alla åkare sin utmaning. Courmayeur passar också utmärkt för sommarturism då flera vandringsleder utgår från byns centrum. I Courmayeur finns flera bra restauranger och mängder av butiker.

Tillbaka


Piemonte

Piemonte

Bostäder Aostadalen och nordvästra hörnet av Piemonte

Inga objekt kunde hittasInga objekt kunde hittas med dina sökkriterier. Försök igen genom att kanske ändra på något eller inte begränsa din sökning så mycket.

Om du ändå inte hittar något, kontakta oss så tar vi fram ett personligt förslag åt dig. Du kan sända oss ett meddelande eller ringa oss under dagtid på 08 514 202 90.
Objekt 0 till 0 av totalt 0
Välj område
Sök bostad
Antal personer: st

Visa endast fristående bostäder

Landskap/storstad:

Bostadens namn:

Läge:
Kust
Inland
Alla lägen

Omgivning:
Stad, by
Lantligt
Alla omgivningar

Övrigt:
Pool
Tennis
Golf

Dygnshyra:
Visa dygnshyra
Ny turistskatt i Italien


Instagram
Följ oss på Instagram

Dela själv med #lavillatravel

Du har en gammal webbläsare

Din webbläsare är av en äldre eller enklare variant och fungerar inte på vår hemsida.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (Google Chrome)


La Villa Travel AB | Box 12205 | 102 25 Stockholm
Tel: 08- 514 202 90 | Fax 08-514 202 91 | info@lavilla.se | www.lavilla.se
Bankgiro: 5583-6787 | Orgnr: 556595-9896
Företaget har F-skattsedel | Resegaranti ställd enligt Kammarkollegiets villkor