La Villa
background
Italien > Emilia Romagna > Området runt Bologna

Området runt Bologna. Bologna är en avslappnad stad med ockraröda valv över trottoarerna, lustfylld studentstämning och romantiska restauranger.

Staden ligger omgiven av mjukt rundade kullar och bara några mil från Bologna är du mitt i friden bland ängar och fågelsång i gröna dalar. Här ligger små där tiden flyter fram i maklig takt och matupplevelser du sent glömmer.

Bologna har ett strategiskt läge mellan Florens och Venedig och fungerar perfekt som utgångspunkt för att upptäcka en större del av norra Italien då samtliga tåg från norr till söder passerar Bologna. Men glöm för all del inte staden själv! Den tegelröda staden kallas ”la grassa e la dotta” - den feta och den lärda - pga det goda köket och Europas äldsta universitet som lockar studenter från hela världen. Och studenterna sätter färg på staden. Tillbringa ett veckoslut i Bologna och njut av maten, människorna och atmosfären i en varm och vänlig stad.

Ferrara styrdes en gång av en hertigfamlij och var under renässansen en viktig stad i norra Italien. Idag kommer människor från hela världen för att beundra den vackra arkitekturen och njuta av lugnet i stadens centrum. Staden är omgiven av stora parker och slättmarker och Ferrara är känt för sina fina cykelleder, i och kring staden. I de medeltida kvarteren ligger de bästa restaurangerna och här kan man vandra längs kullerstensklädda gator och känna atmosfären av en svunnen tid.Faenza är världsberömt för sina fina keramik. Besök keramikmuséet och njut av färg och form. Bland kullarna runt staden ligger flera små agriturismi, lantgårdar där du äter och sover över till rimliga priser. Här lagas maten på plats av stolt ägare som håller sekelgamla traditioner vid liv. Markerna genomkorsas av vandringsleder, till fots eller på cykel.

Tillbaka


Emilia Romagna

Emilia Romagna

Bostäder Området runt Bologna

Inga objekt kunde hittasInga objekt kunde hittas med dina sökkriterier. Försök igen genom att kanske ändra på något eller inte begränsa din sökning så mycket.

Om du ändå inte hittar något, kontakta oss så tar vi fram ett personligt förslag åt dig. Du kan sända oss ett meddelande eller ringa oss under dagtid på 08 514 202 90.
Objekt 0 till 0 av totalt 0
Välj område
Sök bostad
Antal personer: st

Visa endast fristående bostäder

Landskap/storstad:

Bostadens namn:

Läge:
Kust
Inland
Alla lägen

Omgivning:
Stad, by
Lantligt
Alla omgivningar

Övrigt:
Pool
Tennis
Golf

Dygnshyra:
Visa dygnshyra
Ny turistskatt i Italien


Instagram
Följ oss på Instagram

Dela själv med #lavillatravel

Du har en gammal webbläsare

Din webbläsare är av en äldre eller enklare variant och fungerar inte på vår hemsida.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (Google Chrome)


La Villa Travel AB | Box 12205 | 102 25 Stockholm
Tel: 08- 514 202 90 | Fax 08-514 202 91 | info@lavilla.se | www.lavilla.se
Bankgiro: 5583-6787 | Orgnr: 556595-9896
Företaget har F-skattsedel | Resegaranti ställd enligt Kammarkollegiets villkor