La Villa
background
Kroatien > Centrala Dalmatien

Centrala Dalmatien. I Centrala Dalmatien finns orterna Trogir, Split och Makarska.

Här ingår även de större öarna, Brac, Hvar och Vis.

Trogir har en gammal stadskärna som finns med på Unescos världsarvslista. Här finns ett stort utbud av mysiga restauranger, butiker mm. Här kan man strosa i gränderna eller titta på de fina båtarna som ligger längs kajen. Trogir ligger ca 3 km från Splits flygplats och 27 km väster om Split.

Split är Kroatiens näst största stad med ca 200 000 invånare. Staden är en knutpunkt för turister som ska vidare ut till öarna. Här blandas pulserande stadsliv med sol och bad vid stadens strand Bacvice.

Makarska Rivieran kantas av ett flertal idylliska småorter. Makarska är den största turistorten längs denna del av kusten. Man kan vandra mellan de olika orterna på Makarska Rivieran. Bra att känna till är att man här och där stöter på naturiststränder. Hyr en cykel och ta dig längst hela rivieran. Bakom rivieran tornar de fantastiska Biokovobergen upp. Här finns vindlande stigar med spektakulär, milsvid utsikt över övärlden och Biokovo nationalpark.

Ön Brac, som är den tredje största ön, har ett flertal trevliga resmål. Brac skiljer sig från de andra öarna. Den har en karg och stenig natur. Här finns flera stenbrott som exporterar sten. Vita huset och Kungliga slottet i Stockholm är delvis byggda av sten från ön.

Den lavendeldoftande ön Hvar är en av Adriatiska havets mest solsäkra öar, även kallad ”Suncani Hvar” (soliga Hvar). Vattnet är kristallklart med olika turkosa nyanser. Ön har en ”fint-väder-garanti”, där man utlovar gratis boende om det snöar, är dimmigt eller om temperaturen understiger nollgränsen. Till Hvar tar du dig med katamaran eller bilfärja från Split eller Makarska.

Ön Vis ligger längst ut där skärgården upphör och övergår till öppet hav. Det tar drygt två timmar att ta sig hit med bilfärja eller katamaran från Split. Här finner du lugnet, i jämförelse med Hvar eller Makarska Rivieran. Vis är ett populärt resmål för båtluffare. På Vis kan du hyra cykel eller moped för att ta dig runt på öns slingriga vägar bland vinodlingar och härliga badvikar.

Tillbaka


Centrala Dalmatien

Centrala Dalmatien

Bostäder Centrala Dalmatien

Inga objekt kunde hittasInga objekt kunde hittas med dina sökkriterier. Försök igen genom att kanske ändra på något eller inte begränsa din sökning så mycket.

Om du ändå inte hittar något, kontakta oss så tar vi fram ett personligt förslag åt dig. Du kan sända oss ett meddelande eller ringa oss under dagtid på 08 514 202 90.
Objekt 0 till 0 av totalt 0

Välj land


Italien
Kroatien


Välj område

Sök bostad

Antal personer: st

Visa endast fristående bostäder

Landskap/storstad:

Bostadens namn:

Läge:
Kust
Inland
Alla lägen

Omgivning:
Stad, by
Lantligt
Alla omgivningar

Övrigt:
Pool
Tennis
Golf

Dygnshyra:
Visa dygnshyra

Nyheter:
Visa nyheter 2014
Ny turistskatt i Italien


Instagram
Följ oss på Instagram

Dela själv med #lavillatravel

Du har en gammal webbläsare

Din webbläsare är av en äldre eller enklare variant och fungerar inte på vår hemsida.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (Google Chrome)


La Villa Travel AB | Box 12205 | 102 25 Stockholm
Tel: 08- 514 202 90 | Fax 08-514 202 91 | info@lavilla.se | www.lavilla.se
Bankgiro: 5583-6787 | Orgnr: 556595-9896
Företaget har F-skattsedel | Resegaranti ställd enligt Kammarkollegiets villkor