La Villa
background
Italien > Lombardiet > Runt Gardasjön

Runt Gardasjön. Gardasjön är italienarnas mest älskade sjö, en riktig sagotrakt.

Runt Gardasjön är området både kuperat och består av slättmarker. Bergen skyddar för kalla vindar från norr och klimatet är milt året runt. Vin och vinodling är en livsstil och överallt står vinrankor i räta led. Här finns allt mellan små samhällen med hett folkliv, eller själslig återhämtning mellan gröna vinkullar. Pinjeträd, magnolior och färgglada orkidéer frodas längs vattnet. Området är känt för turister sedan lång tid tillbaka. Det finns mycket att göra och se i omgivningarna, både för stora och små. Aktiva kan cykla, vandra, spela golf eller segla. För kulturintresserade ligger de vackra städerna Verona, Mantova och Venedig inom bekvämt avstånd. Ta en tur med bilen längs sjön och stanna till i vackra byar som Riva del Garda, Limone del Garda, Salò och San Felice del Benaco. För barnen lockar Gardaland, Italiens eget Disneyland, med sagoatmosfär, buddhor och historiska byggnadsverk varvat med vattenrutschbanor och vattenparker.

Garda har givit sjön sitt namn. I Garda ligger barerna och uteserveringarna tätt längs strandpromenaden. Mellan Garda och Bardolino är det många som joggar, promenerar längs den vackra kuststräckan. Här finns också några mindre sandstränder med solsängar och parasoll.

Bardolino är en mindre stad som ligger vid Gardasjön. Namnet är intimt förknippat med vin och vinproduktion. På sluttningarna och på slättmarken runt Gardasjön växer de röda druvor som blir till mjuka, röda viner. Det finns flera vingårdar i närheten som är öppna för besök och under höstens vinskörd är det här full aktivitet.

Längs söderut blir sjön bredare. Här ligger Lazise, en mysig by som bevarat mycket av sin medeltida atmosfär. Byn ligger omgiven av kraftiga murar, uteserveringarna är många och trivselfaktorn hög. Besök Lazise under onsdagen då det är marknad och gör fynd bland väsk- och skostånd varvat med frukt och grönt.

Längre österut i Valpolicella ligger vingårdarna tätt. Här produceras det berömda Amaronevinet och många av vingårdarna är öppna för besök.På västra sidan är området mer dramatiskt och villorna större. Här känns allt mer elegant och världsvant. Besök Salò och Gardone med smala gränder och eleganta butiker. Eller den italienska poeten Gabriele D´Annunzios galna villa med lyxpråm i trädgården.

Verona och arenan. Under varma sommarkvällar förs de berömda operaariorna ut från arenan till de omgivande torgen och gränderna. Romeo och Julias stad är numera en välbesökt turistort men det räcker med att vika runt hörnet och finna en lugnare gränd.

Franciacorta är ett vinområde som ligger väster om sjön. Här odlas druvor som blir till de godaste mousserande vita viner, viner som idag håller världsklass. Här är vingårdarna små, atmosfären gemytlig och det är aldrig långt till ett leende.

Tillbaka


Lombardiet

Lombardiet

Bostäder Runt Gardasjön

Hotel Rivalago

24
Gården har poolGården ligger nära en stad

- Romantiskt vid IseosjönHotel Rivalago ligger intill strandkanten av vackra Iseosjön i byn Sulzano. Det är ett charmiga och romantiska hotell med pool och sjöläge.

Dubbelrum m sjöutsikt o balkong
2+0

Pris / dygn
2 110 - 2 290 kr
BokaSe priser/Boka

Dubbelrum standard
2+0

Pris / dygn
1 520 - 1 780 kr
BokaSe priser/Boka


Visa allaVisa alla 4 bostäder på Hotel Rivalago

Lombardiet > Sulzano, Lago Iseo


Hotel RivalagoHotel Rivalago

Al Rocol

30+5
Gården har pool

- Mat och vin i sköna omgivningarVingården Al Rocol ligger i vinområdet Franciacorta nära Iseosjön i Lombardiet. Förrutom prisbelönta viner finns här en välbesökt restaurang.

Dubbelrum
2+0

Pris / dygn
1 010 kr
BokaSe priser/Boka

Trebäddsrum
3+0

Pris / dygn
1 170 kr
BokaSe priser/Boka


Visa allaVisa alla 4 bostäder på Al Rocol

Lombardiet > Ome, Franciacorta


Al RocolAl Rocol

Sisters House

23+0
Gården har pool

- Lyx och relax i vindistriktet FranciacortaSisters House, klassisk italiensk villa med pool strax utanför Bornato nära Iseosjön i vindistriktet Franciacorta i Lombardiet.

Sisters House
23+0

Pris / vecka
53 680 - 65 260 kr
BokaSe priser/Boka


Lombardiet > Bornato Franciacorta


Sisters HouseSisters House
Objekt 1 till 3 av totalt 3
Välj område
Sök bostad
Antal personer: st

Visa endast fristående bostäder

Landskap/storstad:

Bostadens namn:

Läge:
Kust
Inland
Alla lägen

Omgivning:
Stad, by
Lantligt
Alla omgivningar

Övrigt:
Pool
Tennis
Golf

Dygnshyra:
Visa dygnshyra
Ny turistskatt i Italien


Instagram
Följ oss på Instagram

Dela själv med #lavillatravel

Du har en gammal webbläsare

Din webbläsare är av en äldre eller enklare variant och fungerar inte på vår hemsida.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (Google Chrome)


La Villa Travel AB | Box 12205 | 102 25 Stockholm
Tel: 08- 514 202 90 | Fax 08-514 202 91 | info@lavilla.se | www.lavilla.se
Bankgiro: 5583-6787 | Orgnr: 556595-9896
Företaget har F-skattsedel | Resegaranti ställd enligt Kammarkollegiets villkor