La Villa
background
Italien > Ligurien > La Spezia och Cinque Terre

La Spezia och Cinque Terre. Från hamnstaden La Spezia tar man lokaltåget en kvart genom tunnlar till de fem oemotståndligt pittoreska byarna i Cinque Terre.

Det är fem byar som klamrar sig fast längs otillgängliga bergssidor. Byarna var i flera sekler okända av omvärlden oach upptäcktes i slutet av 70-talet då bilvägen kom hit. Byarna heter, från söder Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza och Monterosso. Detta är en av Italiens vackraste kuststräckor. Branta trappor, mysiga små restauranger, vinodlingar på terrasser bland mimosa och citronlundar. Det är en njutning att flanera längs bergsstigen över Medelhavets brus på Via dell´Amore - Kärlekens väg.

Detta är ett paradis för vandrare och du kan välja mellan enklare och svårare leder som följer havet. Blir du trött i benen tar du bara tåget hem igen. Från La Spezia går också båtar via Portovenere till de fem byarna. Portovenere är makalöst vackert och mycket romantiskt. Gör ett stopp på väg till Cinque Terre och ta en promenad bland de trånga gränderna och bara njut. Bland bergen ligger flera mindre byar, som Corvara, Pitelli. Under 70-talet övergavs de helt när invånarna flyttade in till städerna för att söka arbete. Idag är många på väg tillbaka till naturen, den friska luften och de lugna omgivningarna. Många av husen är under renovering och byarna sjuder av aktivitet.

Tillbaka


Ligurien

Ligurien

Bostäder La Spezia och Cinque Terre

Inga objekt kunde hittasInga objekt kunde hittas med dina sökkriterier. Försök igen genom att kanske ändra på något eller inte begränsa din sökning så mycket.

Om du ändå inte hittar något, kontakta oss så tar vi fram ett personligt förslag åt dig. Du kan sända oss ett meddelande eller ringa oss under dagtid på 08 514 202 90.
Objekt 0 till 0 av totalt 0
Välj område
Sök bostad
Antal personer: st

Visa endast fristående bostäder

Landskap/storstad:

Bostadens namn:

Läge:
Kust
Inland
Alla lägen

Omgivning:
Stad, by
Lantligt
Alla omgivningar

Övrigt:
Pool
Tennis
Golf

Dygnshyra:
Visa dygnshyra
Ny turistskatt i Italien


Instagram
Följ oss på Instagram

Dela själv med #lavillatravel

Du har en gammal webbläsare

Din webbläsare är av en äldre eller enklare variant och fungerar inte på vår hemsida.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (Google Chrome)


La Villa Travel AB | Box 12205 | 102 25 Stockholm
Tel: 08- 514 202 90 | Fax 08-514 202 91 | info@lavilla.se | www.lavilla.se
Bankgiro: 5583-6787 | Orgnr: 556595-9896
Företaget har F-skattsedel | Resegaranti ställd enligt Kammarkollegiets villkor