La Villa
background
Italien > Piemonte > Vindistriktet Le Langhe, Barolo och Alba

Vindistriktet Le Langhe, Barolo och Alba. Langhe - den vackra, kuperade landsbygden söder om det världsberömda vindistriktet Barolo och Alba.

Mat- och vinälskare från hela jorden vallfärdar till dessa trakter med vingårdar, tryffelfester och vinfestivaler. På kullarna ligger medeltida borgar och slott och runtom breder vinrankorna ut sig. Vingårdarna är små och familjära och många är öppna för besök. Det är främst röda viner, typiska för området, som produceras. Barbera d'Alba, Dolcetto d'Alba och inte minst Barolo, kungen bland Piemontes viner. Distriktet är även känt för sina hasselnötter, huvudingrediens i Nutella och italienarnas mest älskade nougat Gianduja.

La Morra ligger i hjärtat av området Langhe. Det är en av 11 kommuner som framställer kvalitetsvinet Barolo och här ligger vingårdarna tätt. I La Morra finns ett vinkooperativ som också fungerar som turistbyrå. Där kan man botanisera bland de lokala producenterna och hitta sin favorit. Här finns flera bra restauranger och givetvis livsmedelsaffärer. La Morra är med sitt strategiska läge den perfekta utgångspunkten för en längre eller kortare vistelse i detta sköna landskap.

Alba är huvudstaden i Langhe. Tryffelfestivalen i Alba går av stapeln i oktober och lockar människor från när och fjärran. Den är ett måste för alla som gillar fest och god mat. I Alba ligger flera Slow food-märkta restauranger. Längs huvudgatan ligger eleganta butiker bredvid lika eleganta delikatessaffärer som säljer vin, tryffel och choklad.

Asti ligger en halvtimmes bilväg öster om Alba. Här har man en stor vinfestival varje år i september tillsammans med Il palio, en hästkapplöpning som lockar många åskådare. Runt Asti tillverkas ett av de mest renommerade mousserande vinerna - Asti Spumante, ett givet inslag på alla fester i Italien. Monferrato ligger i östra delen av regionen. Här går livet i ett lugnare tempo. Hit har ännu inte de stora turistmassorna hittat. Området är vildare än Langhe med brantare sluttningar och mer dramatiska höjder. I omgivningarna ligger flera bra vingårdar, öppna för besök och det finns också gott om vandringsleder.

Tillbaka


Piemonte

Piemonte

Bostäder Vindistriktet Le Langhe, Barolo och Alba

Inga objekt kunde hittasInga objekt kunde hittas med dina sökkriterier. Försök igen genom att kanske ändra på något eller inte begränsa din sökning så mycket.

Om du ändå inte hittar något, kontakta oss så tar vi fram ett personligt förslag åt dig. Du kan sända oss ett meddelande eller ringa oss under dagtid på 08 514 202 90.
Objekt 0 till 0 av totalt 0
Välj område
Sök bostad
Antal personer: st

Visa endast fristående bostäder

Landskap/storstad:

Bostadens namn:

Läge:
Kust
Inland
Alla lägen

Omgivning:
Stad, by
Lantligt
Alla omgivningar

Övrigt:
Pool
Tennis
Golf

Dygnshyra:
Visa dygnshyra
Ny turistskatt i Italien


Instagram
Följ oss på Instagram

Dela själv med #lavillatravel

Du har en gammal webbläsare

Din webbläsare är av en äldre eller enklare variant och fungerar inte på vår hemsida.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (Google Chrome)


La Villa Travel AB | Box 12205 | 102 25 Stockholm
Tel: 08- 514 202 90 | Fax 08-514 202 91 | info@lavilla.se | www.lavilla.se
Bankgiro: 5583-6787 | Orgnr: 556595-9896
Företaget har F-skattsedel | Resegaranti ställd enligt Kammarkollegiets villkor