La Villa
background
Italien > Basilicata > Marateakusten

Marateakusten. Kuststräckan tillhör en av de vackraste på Italiens västsida.

Det är den enda del av Basilicata som gränsar till Tirrenska havet. Den är klippigt dramatisk med lugna, sköna badorter. Små badvikar med kristallklart vatten - det är lätt att förstå att Maratea är en av italienarnas favoritresmål. Maratea är uppdelat i flera delar. Byn Maratea ligger några kilometer upp på en sluttning, medan badorten med samma namn är inbäddad i en liten bukt.

Maratea fylls under ljumma sommarkvällar av flanerande människor. Kvällstid stängs flera gator av för trafik och blir trevliga promenadstråk. Barer och uteserveringar fylls och livet levs utomhus. Byn ligger på en höjd med utsikt över de bergiga omgivningarna. Sommartid går en liten buss fram och tillbaka mellan Maratea, järnvägsstationen och havets badvikar.

Porto di Maratea är Marateas hamn. Livet här är stillsamt, utom i augusti då samhället livas upp. Vid piren sitter fiskare och samlar dagens fångst som avnjuts under parasoll på anspråkslösa restauranger med utsikt över horisonten. I hamnen ligger flera fina restauranger och på kvällen fylls det lilla torget av människor som träffas på någon av alla de barer som ligger i hamnen. Fiumicello ligger norr om Porto di Maratea. Det är en omtyckt semesterort med lugnt tempo och en fin sandstrand. Området är barnvänligt och det finns gott om trevliga matställen att välja bland.

Tillbaka


Basilicata

Basilicata

Bostäder Marateakusten

Inga objekt kunde hittasInga objekt kunde hittas med dina sökkriterier. Försök igen genom att kanske ändra på något eller inte begränsa din sökning så mycket.

Om du ändå inte hittar något, kontakta oss så tar vi fram ett personligt förslag åt dig. Du kan sända oss ett meddelande eller ringa oss under dagtid på 08 514 202 90.
Objekt 0 till 0 av totalt 0
Välj område
Sök bostad
Antal personer: st

Visa endast fristående bostäder

Landskap/storstad:

Bostadens namn:

Läge:
Kust
Inland
Alla lägen

Omgivning:
Stad, by
Lantligt
Alla omgivningar

Övrigt:
Pool
Tennis
Golf

Dygnshyra:
Visa dygnshyra
Ny turistskatt i Italien


Instagram
Följ oss på Instagram

Dela själv med #lavillatravel

Du har en gammal webbläsare

Din webbläsare är av en äldre eller enklare variant och fungerar inte på vår hemsida.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (Google Chrome)


La Villa Travel AB | Box 12205 | 102 25 Stockholm
Tel: 08- 514 202 90 | Fax 08-514 202 91 | info@lavilla.se | www.lavilla.se
Bankgiro: 5583-6787 | Orgnr: 556595-9896
Företaget har F-skattsedel | Resegaranti ställd enligt Kammarkollegiets villkor