La Villa
background
Italien > Sicilien > Mitt emot de Lipariska öarna

Mitt emot de Lipariska öarna. En panoramaväg följer havsbandet på Sicilien norra kust.

Här hittar du långgrunda badvikar, öde stränder, små klippiga vikar och charmigt folkliga orter. Här växer apelsin- och citronlundar och doftande mimosa. Det är nära till vildmarksutflykter i bergen med korkekar, vildkatter och djupa floddalar som Gole di Alcantara där man kan svalka sig i rent källvatten mellan branta lavaberg. Keramikcentrat Santo Stefano di Camastra har prisvärt vackert hantverk.

Milazzo är den stora hamnen och härifrån går dagligen båtutflykter till de vackra Lipariska öarna som dominerar horisonten. Här ligger lugna samhällen med få turister. De långa stränderna lockar till sköna bad. Här kan du bo med gångavstånd till närmaste strand eller lite längre upp på kullarna med makalös havsutsikt och storslagna solnedgångar. Kyrkan Tindari ligger högt över havet. Hit kommer många pilgrimer för att be till Madonnan. Här ligger också ett mindre arkeologiskt museum. Nedanför kyrkan ligger en lång sandstrand med saltsjöar, ett barnvänligt område med kristallklart vatten. Sluttningarna ovanför kusten präglas fortfarande av ett jordbrukslandskap med flera agriturismi som serverar traditionella rätter till bra priser.

Capo d'Orlando är en omtyckt turistort som ligger mittemot de Lipariska öarna. Det är en turistort i ordets rätta bemärkelse med en trevlig stadskärna med exklusiva boutiquer, kaféer, uteserveringar och restauranger. Både i staden och utanför finns fina stränder och turkosfärgat vatten. Orten är mycket omtyckt av semestrande italienare men hit har ännu inte den stora massan kommit. San Giorgio, Giosa Marea och Mongiove har ett lugnare tempo. Det är populära semesterorter och på kvällarna fylls strandpromenaden av flanerande familjer. Stränderna är långgrunda med små barer och serveringar i närheten. En gång i veckan är det lokal marknad och de små butikerna har kvällsöppet till sent.

Tillbaka


Sicilien

Sicilien

Bostäder Mitt emot de Lipariska öarna

Inga objekt kunde hittasInga objekt kunde hittas med dina sökkriterier. Försök igen genom att kanske ändra på något eller inte begränsa din sökning så mycket.

Om du ändå inte hittar något, kontakta oss så tar vi fram ett personligt förslag åt dig. Du kan sända oss ett meddelande eller ringa oss under dagtid på 08 514 202 90.
Objekt 0 till 0 av totalt 0
Välj område
Sök bostad
Antal personer: st

Visa endast fristående bostäder

Landskap/storstad:

Bostadens namn:

Läge:
Kust
Inland
Alla lägen

Omgivning:
Stad, by
Lantligt
Alla omgivningar

Övrigt:
Pool
Tennis
Golf

Dygnshyra:
Visa dygnshyra
Ny turistskatt i Italien


Instagram
Följ oss på Instagram

Dela själv med #lavillatravel

Du har en gammal webbläsare

Din webbläsare är av en äldre eller enklare variant och fungerar inte på vår hemsida.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (Google Chrome)


La Villa Travel AB | Box 12205 | 102 25 Stockholm
Tel: 08- 514 202 90 | Fax 08-514 202 91 | info@lavilla.se | www.lavilla.se
Bankgiro: 5583-6787 | Orgnr: 556595-9896
Företaget har F-skattsedel | Resegaranti ställd enligt Kammarkollegiets villkor