La Villa
background
Kroatien > Norra Dalmatien

Norra Dalmatien. Norra Dalmatien består av två regioner, Zadar- och Sibenikregionen.

I Zadarregionen ingår den södra delen av ön Pag och flera nationalparker och naturområden. Den 3 000 år gamla staden Zadar är mest känd för sin gamla stadskärna, som ligger på en halvö och har många sevärdheter från romartiden. Staden har blivit känd också för sin havsorgel – ett arkitektoniskt underverk vid kajen i Zadar. Alfred Hitchock uttryckte en gång sin beundran för solnedgången härifrån. I Zadar finns mängder av trevliga restauranger.

Ursprungligen var den lilla orten Nin den äldsta kroatiska kungliga residensstaden och säte för handel och sjöfart. Härifrån kom den biskop som förespråkade att kroatiska skulle få användas inom liturgin vilket haft stor betydelse för det kroatiska språket. Idag är Heliga korsets kyrka världens minsta katedral från 800-talet, och de tempelruiner som återstår är värda ett besök.

Övärlden utanför Zadar och Sibenik är ett riktigt seglarparadis. Här finns inte mindre än 240 småöar med lugna små hamnar och romantiska stränder – det är trakter som alltid varit lättare att måla än beskriva i ord men George Bernard Shaw beskrev måleriskt öarna som det sista verket på skapelsdagen ”och när gudarna ville kröna sitt verk föddes så Kornati av tårar, stjärnor och havets andetag”.

Ön Krapanj är känd för sina havssvampdykare. Den ligger bara några årtag från Brodarica, precis i utkanten av Sibenik. Sibenik är den äldsta ursprungliga staden på den Adriatiska kusten. Katedralen St. Jacob, från 1400-talet, är med på UNESCO´s världsarvlista. Staden var tidigare under den venetianska tiden känt för att vara ett humanist- och renässanscenter, där många författare, arkitekter, historiker och konstnärer samlades. Inte långt från Sibenik finns nationalparken Krka, med sina vattenfall. Hit kan du antingen ta dig med båt eller bil. En av semesterorterna i Sibenik regionen är Primosten. Här finns flera trevliga kiselstenstränder. Den gemytliga stadskärnan med trånga gränder var tidigare en ö men byggdes ihop med fastlandet. Under sommarmånaderna kan man få uppleva olika musikevenemang på torget. Primosten är också känt för den röda druvan ”Babic”, som odlas på vingårdarna runtom orten.

Tillbaka


Norra Dalmatien

Norra Dalmatien

Bostäder Norra Dalmatien

Inga objekt kunde hittasInga objekt kunde hittas med dina sökkriterier. Försök igen genom att kanske ändra på något eller inte begränsa din sökning så mycket.

Om du ändå inte hittar något, kontakta oss så tar vi fram ett personligt förslag åt dig. Du kan sända oss ett meddelande eller ringa oss under dagtid på 08 514 202 90.
Objekt 0 till 0 av totalt 0

Välj land


Italien
Kroatien


Välj område

Sök bostad

Antal personer: st

Visa endast fristående bostäder

Landskap/storstad:

Bostadens namn:

Läge:
Kust
Inland
Alla lägen

Omgivning:
Stad, by
Lantligt
Alla omgivningar

Övrigt:
Pool
Tennis
Golf

Dygnshyra:
Visa dygnshyra

Nyheter:
Visa nyheter 2014
Ny turistskatt i Italien


Instagram
Följ oss på Instagram

Dela själv med #lavillatravel

Du har en gammal webbläsare

Din webbläsare är av en äldre eller enklare variant och fungerar inte på vår hemsida.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (Google Chrome)


La Villa Travel AB | Box 12205 | 102 25 Stockholm
Tel: 08- 514 202 90 | Fax 08-514 202 91 | info@lavilla.se | www.lavilla.se
Bankgiro: 5583-6787 | Orgnr: 556595-9896
Företaget har F-skattsedel | Resegaranti ställd enligt Kammarkollegiets villkor