La Villa
background
Italien > Piemonte

Piemonte. Piemonte har allt från klassiska skidorter som Sestrière och Bardonecchia till risfält på Po-slätten, berömda vinodlingar i kuperade Barolo och tryffelfestival i Alba.

Aostadalen Emilia Romagna Kusten vid San Remo Cinque Terre Lombardiet Ligurien Le Langhe Comosjön
Namnet betyder vid foten av berget och Alpernas närvaro är tydlig i denna gränsregion. Piemonte har mycket att erbjuda äventyrare, naturälskare och inte minst gourméer. Klimatet är behagligt med milda somrar och långa höstar. I Alperna finns vackra dalgångar med vandringsleder i pinjeskogar och rent bäckvatten. I Langhe kan du vandra från vingård till vingård. Skidåkningen håller världsklass i Alpdalarna.

Kring Alba breder böljande vinodlingar ut sig, omgivna av böljande kullar och vinrankor för viner i som får högsta betyg. Turin var en gång Italiens huvudstad och förutom det kungliga slottet har staden en mängd vackra palats men också små intima kaféer. Här tillfredsställs alla smaker - se Juventus spela på Stadio delle Alpi eller besök FIATs fd fabriker som idag är konstmuseer. Turin har också ett av Europas förnämsta egyptiska museum samt ett spektakulärt filmmuseum.

För golfvänner är Piemonte ett givet besöksmål med många fina banor inom en litet område. Förutom vinerna är maten berömd: polenta med salsicciakorv, risotto med tryffel eller gorgonzola gör den mest kräsna gourmet lycklig. Piemonte är också känt för sin fina choklad som kan avnjutas på små chokladfabriker runtom i området. Det är inte svårt att förstå att Slow food-rörelsen föddes i Piemonte med allt livets goda inom räckhåll.

Tillbaka
Piemonte

Piemonte

Piemonte

Bostäder Piemonte

Inga objekt kunde hittasInga objekt kunde hittas med dina sökkriterier. Försök igen genom att kanske ändra på något eller inte begränsa din sökning så mycket.

Om du ändå inte hittar något, kontakta oss så tar vi fram ett personligt förslag åt dig. Du kan sända oss ett meddelande eller ringa oss under dagtid på 08 514 202 90.
Objekt 0 till 0 av totalt 0
Välj område
Sök bostad
Antal personer: st

Visa endast fristående bostäder

Landskap/storstad:

Bostadens namn:

Läge:
Kust
Inland
Alla lägen

Omgivning:
Stad, by
Lantligt
Alla omgivningar

Övrigt:
Pool
Tennis
Golf

Dygnshyra:
Visa dygnshyra
Ny turistskatt i Italien


Instagram
Följ oss på Instagram

Dela själv med #lavillatravel

Du har en gammal webbläsare

Din webbläsare är av en äldre eller enklare variant och fungerar inte på vår hemsida.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (Google Chrome)


La Villa Travel AB | Box 12205 | 102 25 Stockholm
Tel: 08- 514 202 90 | Fax 08-514 202 91 | info@lavilla.se | www.lavilla.se
Bankgiro: 5583-6787 | Orgnr: 556595-9896
Företaget har F-skattsedel | Resegaranti ställd enligt Kammarkollegiets villkor