La Villa
background
Italien > Sicilien > Ragusa och södra Sicilien

Ragusa och södra Sicilien. Detta är Sicilien när det är som bäst.

Här finns ett dramatiskt landskap i brända ockrafärger, skön vardagslunk och nära till en vild och oexploaterad kust. Människorna är öppna och nyfikna på gäster, du möts med värme och stolthet. På landsbygden ligger lugna bergsbyar, intakta barockstäder som Modica och Noto och fantastiskt vackra Syrakusa, som inte bör missas. Här på södra Sicilien går det att hitta ostörda bad på breda stränder. Detta är kommissarie Montalbanos territorium, som man kan känna igen från TV-serien. Verkligheten här i dag är dock betydligt lugnare och mer behaglig än för den hårdkokte deckaren. Vin görs över hela Italien och självklart även på Sicilien. I området runt Avola ligger flera vingårdar som producerar det mjuka, kraftiga rödvinet Nero d'Avola, ett vin som har erövrat priser världen över.

Ragusa har en bevarad 1700 tals-atmosfär. Staden är delad i en gammal del, Ragusa Ibla, och en ny. Här finns pampiga barockkyrkor och mysiga restauranger med lokala specialiteter som ljuvliga färska grönsaksrätter och soppor med ricottaost. Ragusa är numera uppsatt på UNESCOs världsarvlista tack vare sin välbevarade barockarkitektur.

Syrakusa är Santa Lucias hemstad. Här firas helgonet på sin födelsedag 13 december med ljus och sång. Syrakusa ligger vid havet och har ett fint historiskt centrum med spännande gränder och prång. Här ligger fiskrestaurangerna tätt och den färska fisken serveras med vita viner som håller världsklass. Söder om Syrakusa ligger ett stort semesterområde med små villor på gångavstånd från det kristallklara vattnet.

Tillbaka


Sicilien

Sicilien

Bostäder Ragusa och södra Sicilien

Inga objekt kunde hittasInga objekt kunde hittas med dina sökkriterier. Försök igen genom att kanske ändra på något eller inte begränsa din sökning så mycket.

Om du ändå inte hittar något, kontakta oss så tar vi fram ett personligt förslag åt dig. Du kan sända oss ett meddelande eller ringa oss under dagtid på 08 514 202 90.
Objekt 0 till 0 av totalt 0
Välj område
Sök bostad
Antal personer: st

Visa endast fristående bostäder

Landskap/storstad:

Bostadens namn:

Läge:
Kust
Inland
Alla lägen

Omgivning:
Stad, by
Lantligt
Alla omgivningar

Övrigt:
Pool
Tennis
Golf

Dygnshyra:
Visa dygnshyra
Ny turistskatt i Italien


Instagram
Följ oss på Instagram

Dela själv med #lavillatravel

Du har en gammal webbläsare

Din webbläsare är av en äldre eller enklare variant och fungerar inte på vår hemsida.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (Google Chrome)


La Villa Travel AB | Box 12205 | 102 25 Stockholm
Tel: 08- 514 202 90 | Fax 08-514 202 91 | info@lavilla.se | www.lavilla.se
Bankgiro: 5583-6787 | Orgnr: 556595-9896
Företaget har F-skattsedel | Resegaranti ställd enligt Kammarkollegiets villkor