La Villa
background
Italien > Lazio > Riviera di Ulisse

Riviera di Ulisse. Kuststräckan söder om Rom kallas Riviera di Ulisse - Odysseus Riviera.

Enligt legenden kom Odysseus hit på sin tioåriga färd runt Medelhavet. Det är en flikig kustremsa med långgrunda sandstränder och mindre badvikar. Sperlonga och Gaeta är klassiska utflyktsmål för romarna. Här är stränderna långa och vattnet kristallklart.
Sperlonga består av en äldre och en modernare del. Den äldre delen av Sperlonga ligger på en höjd över havet, med trånga gränder och små piazzor. Orten blev känd under 50-talet och många kända personligheter har tillbringat sina somrar här och gör det än idag. Den modernare delen ligger utmed havet och här finns det gott om små affärer, restauranger och barer. Längs havet går också strandpromenaden där invånarna samlas framåt kvällen för en glass eller ett glas tillsammans. Staden har ingen järnvägsstation men det går bussar till Fondi varifrån det ofta går tåg både till Rom och Neapel. Bil är inget måste i Sperlonga.

Gaeta är en mindre stad som ligger söder om Sperlonga. Tillsammans med Sperlonga och Terracina är Gaeta en klassisk semesterort för romarna. Många har semesterhus här och kommer hit för att njuta av de långa sandstränderna och den vackra naturen. Staden har en liten båthamn och det går dagligen båtar till Ponza, ön som ligger utanför Gaeta. Staden skyddas av höga berg vilket bidrar till ett milt klimat året om. Gaeta har ingen egen järnvägsstation men det går bussar till Formia och därifrån direkttåg till både Rom och Neapel. Gaeta bjuder på skönt strandliv och folklig puls.

Latina ligger längre norrut, närmare Rom. Det är en helt modern stad, grundad av Mussolini, med spännande arkitektur. Vid havet ligger de långa sandstränderna och många romare har sina sommarhus här. Sabaudia och San Felice Circeo är välkända semesterområden med högt tempo sommartid.

Tillbaka


Lazio

Lazio

Bostäder Riviera di Ulisse

Inga objekt kunde hittasInga objekt kunde hittas med dina sökkriterier. Försök igen genom att kanske ändra på något eller inte begränsa din sökning så mycket.

Om du ändå inte hittar något, kontakta oss så tar vi fram ett personligt förslag åt dig. Du kan sända oss ett meddelande eller ringa oss under dagtid på 08 514 202 90.
Objekt 0 till 0 av totalt 0
Välj område
Sök bostad
Antal personer: st

Visa endast fristående bostäder

Landskap/storstad:

Bostadens namn:

Läge:
Kust
Inland
Alla lägen

Omgivning:
Stad, by
Lantligt
Alla omgivningar

Övrigt:
Pool
Tennis
Golf

Dygnshyra:
Visa dygnshyra
Ny turistskatt i Italien


Instagram
Följ oss på Instagram

Dela själv med #lavillatravel

Du har en gammal webbläsare

Din webbläsare är av en äldre eller enklare variant och fungerar inte på vår hemsida.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (Google Chrome)


La Villa Travel AB | Box 12205 | 102 25 Stockholm
Tel: 08- 514 202 90 | Fax 08-514 202 91 | info@lavilla.se | www.lavilla.se
Bankgiro: 5583-6787 | Orgnr: 556595-9896
Företaget har F-skattsedel | Resegaranti ställd enligt Kammarkollegiets villkor