La Villa
background
Italien > Puglia > Salento

Salento. Klacken på den italienska stöveln har alla ingredienser för en njutbar resa, kryddat med omtalat gästfria och varma människor.

Mängder av små fiskebyar, badvikar och grottor kantar kusten, som är perfekt för cykling eller ridning till vackra utflyktsmål. På Salentohalvön finns 99 små samhällen, klippig kust, sandstränder och kristallklart hav. Solen och havets land kallas provinsen av invånarna själva. Naturen är omväxlande vackert röd-gulockra och små restauranger serverar ljuvliga fisk- och skaldjursrätter i byarna. Invånarna sätter en ära i att bjuda sina gäster på det bästa de har. Flera av de små charmiga samhällena var grekiska kolonier, vilket märks i arkitekturen, bynamn som Calimera (goddag på grekiska) och de berömda primitivovinerna som de gamla grekerna började odla. Upplev de passionerade byfesterna, dansa tarantella och känn dig som mitt i en filminspelning.

Vackra och dramatiska Lecce brukar ofta kallas barockens huvudstad pga sina många byggnader från epoken. Mitt i staden finns dessutom en imponerande amfiteater från den tid då romarriket blomstrade. Att bo i Lecce några dagar och härifrån göra utflykter till havet eller andra byar och städer är ett utmärkt sätt att lära känna denna rika och vackra region.

Längs kusten ligger badorterna tätt. I Santa Maria di Leuca känner du dig snabbt som hemma, bland vänliga, gästfria människor. I denna fd fiskeby ligger idag restaurangerna tätt längs strandpromenaden och badvikarna längs kusten är många.

Från kusten söder om Otranto till Santa Maria di Leuca är kusten klippig. I Castro, ändrar kusten karaktär och sandstränder tar vid. Fortsätt längs kusten och sandstränderna blir längre och mer långgrunda. Castro är under vintern ett sömnigt samhälle som under sommaren lever upp och blir en skön sommarstad. Längs strandpromenaden ligger barer och uteserveringar och vattnet håller en behaglig temperatur långt in på hösten.

Tillbaka


Puglia

Puglia

Bostäder Salento

Inga objekt kunde hittasInga objekt kunde hittas med dina sökkriterier. Försök igen genom att kanske ändra på något eller inte begränsa din sökning så mycket.

Om du ändå inte hittar något, kontakta oss så tar vi fram ett personligt förslag åt dig. Du kan sända oss ett meddelande eller ringa oss under dagtid på 08 514 202 90.
Objekt 0 till 0 av totalt 0
Välj område
Sök bostad
Antal personer: st

Visa endast fristående bostäder

Landskap/storstad:

Bostadens namn:

Läge:
Kust
Inland
Alla lägen

Omgivning:
Stad, by
Lantligt
Alla omgivningar

Övrigt:
Pool
Tennis
Golf

Dygnshyra:
Visa dygnshyra
Ny turistskatt i Italien


Instagram
Följ oss på Instagram

Dela själv med #lavillatravel

Du har en gammal webbläsare

Din webbläsare är av en äldre eller enklare variant och fungerar inte på vår hemsida.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (Google Chrome)


La Villa Travel AB | Box 12205 | 102 25 Stockholm
Tel: 08- 514 202 90 | Fax 08-514 202 91 | info@lavilla.se | www.lavilla.se
Bankgiro: 5583-6787 | Orgnr: 556595-9896
Företaget har F-skattsedel | Resegaranti ställd enligt Kammarkollegiets villkor