La Villa
background
Italien > Ligurien > San Remo och blomsterrivieran

San Remo och blomsterrivieran. Kusten i nordvästra Ligurien kallas Blomsterrivieran.

Runt staden San Remo är kullarna täckta av växthus där rosor, liljor och nejlikor odlas. Klimatet är milt och San Remo har flest soltimmar i hela landet. Ligurien är evigt blomstrande och färgerna växlar under året. Under våren målas dalgångarna gula av mimosa och längre fram på försommaren blommar bouganvillean i varje gränd. Frossa i skaldjur och pasta med välsmakande pesto som ursprungligen kommer härifrån.San Remo är en sinnebild för palmkantade gator och avkopplande badliv på rivieran. Evert Taube sjöng om Den glade bagaren i San Remo och Alfred Nobel älskade att vara här i sin art-nouveau villa. Här ligger ett stort casino som tillsammans med stränderna lockar besökare från hela världen. Några stenkast bort ligger måleriska badorter som Arma di Taggia och bergsbyar där tiden stannat.

Bordighera är en omtyckt badort med fina stränder och många bra restauranger. Längs kusten går tåg och bussar och här går det utmärkt att bo utan bil. Bland kullarna ovanför Bordighera går sköna vandringsleder bland små bergsbyar och knotiga olivträd.

Vid Albenga ändrar landskapet karaktär och de höga bergen ger vika för en mindre slätt. Albenga är mindre känt än fashionabla Alassio och har en mysig medeltida stadskärna med fina affärer och bra restauranger.

Tillbaka


Ligurien

Ligurien

Bostäder San Remo och blomsterrivieran

Inga objekt kunde hittasInga objekt kunde hittas med dina sökkriterier. Försök igen genom att kanske ändra på något eller inte begränsa din sökning så mycket.

Om du ändå inte hittar något, kontakta oss så tar vi fram ett personligt förslag åt dig. Du kan sända oss ett meddelande eller ringa oss under dagtid på 08 514 202 90.
Objekt 0 till 0 av totalt 0
Välj område
Sök bostad
Antal personer: st

Visa endast fristående bostäder

Landskap/storstad:

Bostadens namn:

Läge:
Kust
Inland
Alla lägen

Omgivning:
Stad, by
Lantligt
Alla omgivningar

Övrigt:
Pool
Tennis
Golf

Dygnshyra:
Visa dygnshyra
Ny turistskatt i Italien


Instagram
Följ oss på Instagram

Dela själv med #lavillatravel

Du har en gammal webbläsare

Din webbläsare är av en äldre eller enklare variant och fungerar inte på vår hemsida.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (Google Chrome)


La Villa Travel AB | Box 12205 | 102 25 Stockholm
Tel: 08- 514 202 90 | Fax 08-514 202 91 | info@lavilla.se | www.lavilla.se
Bankgiro: 5583-6787 | Orgnr: 556595-9896
Företaget har F-skattsedel | Resegaranti ställd enligt Kammarkollegiets villkor