La Villa
background
Kroatien > Södra Dalmatien

Södra Dalmatien. I Södra Dalmatien hittar vi Dubrovnik, Cavtat och öarna Korcula, Lastovo, Mljet, samt halvön Peljesac.

Dubrovnik var en gång i tiden en av de viktigaste självständiga sjöfarts- och handelsstäderna. Runt den gamla stadskärnan ringlar den 1 940 m långa UNESCO-skyddade muren. Här har man en fantastisk utsikt över de sagolika Elafitiöarna Sipan, Lopud och Kolocep, blänkande som pärlor i det fantastiska turkosa havet. Tittar man ut över gamla stan ser man de terrakottafärgade tegeltaken, kyrkokupoler, vindlande kalkstensgränder och växtbeklädda husväggar. Här råder medelhavsklimat och här växer även subtropiska frukter som citroner, apelsiner och mandariner. Dubrovnik sprudlar av kultur och historia. Under sommarmånaderna är kulturlivet rikt. Från mitten av juli till slutet av augusti hålls den årliga internationella kulturfestivalen, med många utländska artister som då gästar staden.

En av öarna i södra Dalmatien är Korcula. Det sägs att Marco Polo föddes här. Från färjeläget i Vela Luka leder en smal landsväg till staden Korcula. Man passerar sluttningar med stensatta terrasser och små begsbyar med höga kyrktorn. Efter ett tag förvandlas landskapet och pinjeträd och vinodlingar breder ut sig över landskapet. Staden Korcula är omslutet av vatten och en stadsmur. Här kan du gå och strosa längs de smala gränderna, besöka några av de trevliga gallerierna eller äta en god måltid på någon av de trevliga restaurangerna. Runt ön finns flera stränder av olika karaktär.

Ön Lastovo är idealisk för dig som vill ha en lugn miljö och orörd natur, där du kan vandra och cykla, och bada i underbart rent hav. Lastovo har goda förbindelser till Split, Hvar och Korcula.

Ön Mljet är känt för fenomenet med sina saltvattensjöar, som en gång i tiden var sötvattensjöar. En av dem Veliko Jezero (Stora sjön) är 46 meter djup.

Peljesac är den näst största halvön i Adriatiska havet, 65 km lång och präglas av klippiga berg och djupa dalar. Några av landets bästa viner, Postup och Dingac kommer härifrån. Den som är intresserad av en aktiv semester eller naturupplevelse har hittat eldoradot. Här finns gott om cykel- och gångstigar. Surfing, bergsklättring, friklättring, dykning och segling är andra aktiviteter man kan roa sig med under semestern.

Tillbaka


Södra Dalmatien

Södra Dalmatien

Bostäder Södra Dalmatien

Inga objekt kunde hittasInga objekt kunde hittas med dina sökkriterier. Försök igen genom att kanske ändra på något eller inte begränsa din sökning så mycket.

Om du ändå inte hittar något, kontakta oss så tar vi fram ett personligt förslag åt dig. Du kan sända oss ett meddelande eller ringa oss under dagtid på 08 514 202 90.
Objekt 0 till 0 av totalt 0

Välj land


Italien
Kroatien


Välj område

Sök bostad

Antal personer: st

Visa endast fristående bostäder

Landskap/storstad:

Bostadens namn:

Läge:
Kust
Inland
Alla lägen

Omgivning:
Stad, by
Lantligt
Alla omgivningar

Övrigt:
Pool
Tennis
Golf

Dygnshyra:
Visa dygnshyra

Nyheter:
Visa nyheter 2014
Ny turistskatt i Italien


Instagram
Följ oss på Instagram

Dela själv med #lavillatravel

Du har en gammal webbläsare

Din webbläsare är av en äldre eller enklare variant och fungerar inte på vår hemsida.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (Google Chrome)


La Villa Travel AB | Box 12205 | 102 25 Stockholm
Tel: 08- 514 202 90 | Fax 08-514 202 91 | info@lavilla.se | www.lavilla.se
Bankgiro: 5583-6787 | Orgnr: 556595-9896
Företaget har F-skattsedel | Resegaranti ställd enligt Kammarkollegiets villkor