La Villa
background
Italien > Campania > Sorrentohalvön och Amalfikusten

Sorrentohalvön och Amalfikusten. Den kallas den gudomliga kusten - Amalfikusten.

Sinnebilden av byar klängande längs bergssidorna ner mot havet. Citronträd, mimosa och rosenlundar. Skönare utsiktsterrasser mot horisonten går inte att hitta. Alla har de varit här och fångats av landskapets dramatiska skönhet, från Gustav IV Adolf och Churchill till Picasso och Sophia Loren. Att åka bil längs serpentinvägarnas utsikter är ett adrenalinförhöjande äventyr. Det finns också lokalbussar som i tät trafik går mellan Sorrento i norr och Vietri sul mare i söder. Amalfi, Positano och Sorrento klättrar på terrasser längs de branta sluttningarna. Gator och vägar består av trappor, trappor och trappor. Här finns inte långa sandstränder men väl små klippiga badvikar med kristallklart vatten. Här har människan betvingat naturan och på de branta klipporna som störtar ned mot havet trängs citronlundarna tillsammans med vindruvor och i de vackra omgivningarna finns gott om vandringsleder. Till Amalfikusten kommer alla förr eller senare. La Villa har hus och lägenheter i nästan alla de små pittoreska byarna. Här hittar var och en enkelt sin favorit.

Positano är den mest omtalade av byarna på Amalfikusten. Det är en fashionabel semesterort. Här finns en mindre sandstrand som är välbesökt av solbadare. På kvällen lever staden upp och alla restauranger, barer och kvällsöppna affärer fylls av flanerande människor. Från Positano finns sommartid dagligen båtförbindelse till Capri, Ischia och Amalfi. Praiano är en lugnare by, lillebror till Positano. Det är en omtyckt semesterort och här finns flera bra restauranger med lokala specialiteter, rikt kulturliv under sommarmånaderna men också möjlighet att njuta lugn och ro. I Praiano tar man sig fram på vindlande stigar och smala trappor mellan vitrappade hus och fantastisk vegetation och vyer.

Conca dei Marini är ett mindre samhälle väster om Amalfi. Längs huvudgatan ligger en bar och några matställen samt busshållplats. Staden Amalfi har anor från romartiden men framförallt var det den första medeltida italienska sjörepubliken. Domkyrkan från 500-talet dominerar stadskärnan och i de många gränderna ligger små restauranger, barer och butiker. Från Amalfi går båtar till Capri, Ravello och Positano. En allmän betalparkering finns i Amalfi. Här ligger också en mindre strand. Atrani var under sjörepubliken Amalfis storhetstid residensområde för aristokratin och adeln. Här är det färre turister än i Amalfi och tempot är lugnare. Här finns det mesta som behövs för en bekväm och avslappnad semester. Vid det lilla torget samlas man för en kaffe eller ett glas vin. Den som vill kan promenera in till Atrani eller till vackra Ravello längs vandringslederna. Maiori och Minori ligger längre söderut och är båda lite större orter med ett bra utbud av affärer, barer och restauranger. I Maiori finns dessutom en sandstrand, en av kustens få. Högt uppe på ett klippa ligger Ravello och blickar ut över Amalfikusten. Den lilla staden domineras av det vackra torget med uteserveringar och restauranger. Här ligger Villa Rufolo och i trädgården samlas varje år musikälskare från hela världen för att njuta av konserter under stjärnhimlen. I Ravello finns gott om butiker av alla de slag. Här är det lite längre till badvikarna men det finns en kommunal betalpool. Från Ravello går det regelbunden busstrafik som förbinder byn med Amalfi.

Tillbaka


Campania

Campania

Bostäder Sorrentohalvön och Amalfikusten

Villa Rosa

28+8
Gården har poolGården ligger nära havet

- Hänförande utsikt över AmalfikustenVilla Rosa erbjuder lägenheter på Amalfikusten och ligger vackert på sluttningarna nedanför Ravello och ovanför Atrani.

Bilocale 1
2+2

Pris / vecka
9 340 - 12 630 kr
BokaSe priser/Boka

Bilocale 2
2+2

Pris / vecka
9 740 - 13 160 kr
BokaSe priser/Boka


Visa allaVisa alla 9 bostäder på Villa Rosa

Campania > Ravello


Villa RosaVilla Rosa
Objekt 1 till 1 av totalt 1
Välj område
Sök bostad
Antal personer: st

Visa endast fristående bostäder

Landskap/storstad:

Bostadens namn:

Läge:
Kust
Inland
Alla lägen

Omgivning:
Stad, by
Lantligt
Alla omgivningar

Övrigt:
Pool
Tennis
Golf

Dygnshyra:
Visa dygnshyra
Ny turistskatt i Italien


Instagram
Följ oss på Instagram

Dela själv med #lavillatravel

Du har en gammal webbläsare

Din webbläsare är av en äldre eller enklare variant och fungerar inte på vår hemsida.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (Google Chrome)


La Villa Travel AB | Box 12205 | 102 25 Stockholm
Tel: 08- 514 202 90 | Fax 08-514 202 91 | info@lavilla.se | www.lavilla.se
Bankgiro: 5583-6787 | Orgnr: 556595-9896
Företaget har F-skattsedel | Resegaranti ställd enligt Kammarkollegiets villkor