La Villa
background
Italien > Sicilien > Taormina och Catania - vid Etnas fot

Taormina och Catania - vid Etnas fot. Det är en mäktig känsla att stå i Taorminas maffigt placerade grekiska amfiteater och skåda ut över bukten mot vulkanen Etna.

En promenad på Etnas månlandskap av lava med utsikt över Medelhavet är en upplevelse man sent glömmer. På vulkanens sluttningarna är jorden extra bördig och här odlas både frukt och vindruvor som blir till runda röda viner. Ta en tur från Catania längs den vackra vägen upp förbi vulkanen till de mindre öarna på Siciliens inland. Här har tiden stannat och livet levs enligt hundraåriga traditioner.

Catania ligger på östra delen av Sicilien och är tillsammans med Palermo öns största stad. Härifrån tar du motorvägen längs kusten norrut mot Messina eller söderut mot Syracusa. Catania är en universitetsstad med många vackra torg, kyrkor och långa shoppinggator.

Taormina är Siciliens mest kända turistort och många återvänder hit år efter år. En av stadens mest kända sevärdheter är den vackra amfiteatern där man under sommaren ger skådespel under bar himmel. Nedanför ligger en vacker havsbukt med ön Isola Bella och i bakgrunden vakar vulkanen Etna. Taorminas centrum består av vindlande smala gränder och terrasser med hänförande utsikt. Staden ligger på sluttningen ned till havet och flera gator är formade som långa trappsteg. Här ligger tjusiga butiker och glassbarer om vartannat. Taormina är en stad med ett sjudande liv, dygnet runt. Längs kusten ligger flera små badorter. Santa Teresa di Riva är ett mindre samhälle dit många italienare kommer under sommarmånaderna. Stränderna är långgrunda och barnvänliga och i staden finns gott om trevliga restauranger och barer.

Torre Archirati var tidigare en mindre fiskeby. Än idag åker fiskarna ut på morgonen och lämnar sen fångsten till fiskmarknaden i Riposto. I Torre Archirati finns många bra fisk- och sjaldjursrestauranger och flera ligger vid strandpromenaden som går från Torre Archirati till Riposto. En mindre buss går mellan samhällena och här går det utmärkt att bo utan bil. I Torre Archirati är det sten- och klippstränder och för den som söker sandstränder ligger Fondachellos stränder i närheten.

Tillbaka


Sicilien

Sicilien

Bostäder Taormina och Catania - vid Etnas fot

Inga objekt kunde hittasInga objekt kunde hittas med dina sökkriterier. Försök igen genom att kanske ändra på något eller inte begränsa din sökning så mycket.

Om du ändå inte hittar något, kontakta oss så tar vi fram ett personligt förslag åt dig. Du kan sända oss ett meddelande eller ringa oss under dagtid på 08 514 202 90.
Objekt 0 till 0 av totalt 0
Välj område
Sök bostad
Antal personer: st

Visa endast fristående bostäder

Landskap/storstad:

Bostadens namn:

Läge:
Kust
Inland
Alla lägen

Omgivning:
Stad, by
Lantligt
Alla omgivningar

Övrigt:
Pool
Tennis
Golf

Dygnshyra:
Visa dygnshyra
Ny turistskatt i Italien


Instagram
Följ oss på Instagram

Dela själv med #lavillatravel

Du har en gammal webbläsare

Din webbläsare är av en äldre eller enklare variant och fungerar inte på vår hemsida.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (Google Chrome)


La Villa Travel AB | Box 12205 | 102 25 Stockholm
Tel: 08- 514 202 90 | Fax 08-514 202 91 | info@lavilla.se | www.lavilla.se
Bankgiro: 5583-6787 | Orgnr: 556595-9896
Företaget har F-skattsedel | Resegaranti ställd enligt Kammarkollegiets villkor