La Villa
background
Italien > Veneto > Venedig

Venedig. Venedig - unik, älskad och omåttligt romantisk.

Här finns ingen biltrafik och du tar dig enkelt runt till fots, eller med vaporetto, Venedigs vattenbussar. Marcusplatsen är hjärtat i staden och här ligger den berömda kyrkan med sina osannolikt vackra mosaiker. Här ligger också kampanilen och dogepalatset där republiken Venedigs makt en gång hade sitt säte. Venedig är översvämmat av turister varje dag men du kan finna lite av stadens svunna atmosfär i kvarteren Dorsoduro och Cannaregio. I Dorsoduro ligger Accademia och Peggy Guggenheim, två kulturella måsten i staden. I Dorsoduro kan du ströva längs kanalen och blicka ut över Giudecca på andra sidan. Här finns några av Venedigs bästa glassbarer som Nico på Zattere.

Cannaregio är den stadsdel i Venedig som är många venetianare föredrar. Här är inte så många turister utan det är här som många venetianare lever och arbetar. Det är också en mångkulturell del och här finns flera spännande restauranger, förutom traditionella italienska trattorior. Längs huvudgatan Strada nuova finns flera marknadsstånd och matbutiker. Santa Croce är ett kvarter bortom Rialtobron med flera mindre torg med små fontäner. Här myllrar det av små trevliga butiker och affärer, som bla säljer de välkända handgjorda maskerna. Den som gillar att botanisera bland fiskar och skaldjur får sitt lystmäte på Venedigs fiskmarknad som ligger i Santa Croce. Mer kultur i annan form hittar man på Ca' Pesaro, som är Venedigs moderna konstmuseum. Det vimlar av restauranger i Venedig men prisläget är ofta högt. Ju närmare Marcusplatsen, desto dyrare. På barerna kan du alltid ta en tallrik cicchetti - smårätter som ofta är lika mättande som en middag.

OBS! Ny turistskatt i Venedig


Tillbaka


Veneto

Veneto

Bostäder Venedig

Inga objekt kunde hittasInga objekt kunde hittas med dina sökkriterier. Försök igen genom att kanske ändra på något eller inte begränsa din sökning så mycket.

Om du ändå inte hittar något, kontakta oss så tar vi fram ett personligt förslag åt dig. Du kan sända oss ett meddelande eller ringa oss under dagtid på 08 514 202 90.
Objekt 0 till 0 av totalt 0
Välj område
Sök bostad
Antal personer: st

Visa endast fristående bostäder

Landskap/storstad:

Bostadens namn:

Läge:
Kust
Inland
Alla lägen

Omgivning:
Stad, by
Lantligt
Alla omgivningar

Övrigt:
Pool
Tennis
Golf

Dygnshyra:
Visa dygnshyra
Ny turistskatt i Italien


Instagram
Följ oss på Instagram

Dela själv med #lavillatravel

Du har en gammal webbläsare

Din webbläsare är av en äldre eller enklare variant och fungerar inte på vår hemsida.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (Google Chrome)


La Villa Travel AB | Box 12205 | 102 25 Stockholm
Tel: 08- 514 202 90 | Fax 08-514 202 91 | info@lavilla.se | www.lavilla.se
Bankgiro: 5583-6787 | Orgnr: 556595-9896
Företaget har F-skattsedel | Resegaranti ställd enligt Kammarkollegiets villkor