La Villa
background
Tonnara di Bonagia – konferens och äventyr på Sicilien | La Villa

TONNARA DI BONAGIA – konferens och äventyr på Sicilien

Tonnara di Bonagio erbjuder konferens och äventyr på Sicilien. Hotellet ligger på Siciliens västra udde, inte långt från Trapani och den berömda badorten San Vito Lo Capo. Tonnara di Bonagia är ett gammalt fiskeläge för tonfiske och i tornet finns idag ett museum som beskriver hur detta gick till. Tonnara var som ett eget litet samhälle för fiskarfamiljernas vardagsliv.

Hotellet som en gång var lagerlokaler och salar där man rensade, styckade och konserverade tonfisk är nu ombyggt till matsal, konferenssal och reception. Familjernas bostäder och förråd har blivit rymliga hotellrum, de flesta med havsutsikt.

Tonnara di Bonagia ligger precis intill ett mindre samhälle med någon bar och restaurang. Närmaste större ort är Trapani, 10 km.

Flyg

Till Palermo flyger man med direktflyg med Norwegian. Det finns också möjlighet att flyga reguljärt. Enklast är dock att chartra eget plan om man är en större grupp och flyga direkt. Från flygplatserna i Trapani till Tonnara Di Bonagia är det ca 3 mil och från Palermo ca 7 mil.

Vår närvaro

Vår logistik på plats fungerar alltid för vi arbetar lika mycket med beställaren (dig) som med italienarna. Vi är med hela vägen och tar hand om dina och deltagarnas önskemål. Vi som arbetar i Italien har en anknytning till landet, vi reser till många platser och vi visar alltid unika platser att konferera på.

Så här kan ett upplägg se ut:

DAG 1
Ankomst till hotellet och välkomstmiddag

DAG 2
Frukost
Konferens inkl kaffepaus på förmiddagen
Lunch på hotellet.
Utflykt till staden och vindistriktet Marsala. På det berömda vinhuset Cantine Florio får vi en guidad rundvandring och provsmakning och givetvis möjlighet att handla i gårdsbutiken. Middagen avnjuts i en mycket speciell miljö vid saltsalinerna i Trapani. På västra Sicilien produceras havssalt i s.k. saltsaliner, bassänger där havsvatten förs och när vattnet dunstat kvarstår saltet. I en alla väderkvarnar som finns där intas kvällens middag.

DAG 3
Vandring i Lo Zingaro:
I det stora naturreservatet Lo Zingaro vandrar vi 8 km på lättgångna stigar och trappor. Utsikten är betagande då stigen följer kusten hela vägen!
Vandringen avslutas i den idylliska byn Scopello där lunchen serveras på en av byns trattorior med utsikt över havet. Middag avnjuts på en av de populära fiskrestaurangerna i staden Castellamare, en trevlig småstad som klättrar på bergssluttningen.

DAG 4
Linbana till byn Erice
Från Trapani går en linbana upp till Erice, det enklaste sättet att ta sig upp då vägen dit är smal och kurvig. Erice är en pittoresk liten by på toppen av ett berg med smala kullerstensgränder och torg. Byn är mest känd för sina bakelser och mandelkakor och textila vävda hantverk.

Sen är det dags att ta farväl av Sicilien för denna gång och påbörja hemresan!

Förslaget inkluderar alla transporter, inkvartering i dubbelrum med frukost, måltider med dryck och aktiviteter enligt program samt medföljande reseledare från La Villa.

Mer om Sicilien

Tillbaka
Konferens Siclien La Villa

Tonnara di Bonagia

Lo Zingaro Sicilien La Villa

Grupparrangemang Sicilien La Villa

Gruppresa Sicilien La Villa

Kickoff Sicilien La VillaIseosjön
Konferens och vandring i närheten av Iseosjön

En natur, spa, mat och vinupplevelse

Courmayeur
Åk skidor med företaget i Courmayeur

Fantastisk skidåkning men också mycket annat för de som inte åker utför.

Testkör en Ferrari
Testkör en Ferrari

Prova på att själv köra en Ferrari och upplev känslan.

Du har en gammal webbläsare

Din webbläsare är av en äldre eller enklare variant och fungerar inte på vår hemsida.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (Google Chrome)


La Villa Travel AB | Box 12205 | 102 25 Stockholm
Tel: 08- 514 202 90 | Fax 08-514 202 91 | info@lavilla.se | www.lavilla.se
Bankgiro: 5583-6787 | Orgnr: 556595-9896
Företaget har F-skattsedel | Resegaranti ställd enligt Kammarkollegiets villkor