La Villa
backgroundCykel- och båtresa från
Mantova till Venedig

Cykla från Mantova till Venedig i ett av Europas största naturreservat. Du utforskar nya områden på cykel varje dag och njuter av god mat och övernattning på kanalbåt. Den här resan är en aktiv och rogivande resa fylld av kultur längs Fissero/Bianco kanalen som löper parallellt med floden Po.

Båt och cykelresan börjar i renässanstaden Mantova, fortsätter till Ferrara och därefter Adria, en gammal romersk hamn och sedan vidare in i Pos delta med dess rika fågelliv. Du cyklar vidare till Chioggia, en anrik fiskestad vid adriatiska havet för att slutligen komma fram till Venedig.

Största delen av färden går längs floden Pos slätter. De dagliga turerna på cykel varierar från 25 till 55 kilometer och mestadels på asfalterade cykelvägar längs floder och kanaler. Båten förtöjer på kvällen och lägger ut efter frukost. Vissa etapper av resvägen sker med båten för att lättare komma åt bra cykelvägar.Resans höjdpunkter

 • Renässansstäderna Mantova och Ferrara.
 • Unika Venedig.
 • Po flodens delta - ett himmelrike för fågelskådare.
 • Fiskestaden Chioggia - "lilla Venedig".

7 dagars paket

 1. Välkommen ombord från 16.30 och framåt. Du kliver ombord i Mantova. Klockan 18.30 samlas ni för en välkomstdrink och genomgång inför resan. Efter middagen, som sker ombord, finns det tid att promenera och upptäcka staden Mantova.
 2. Mantova runt. Cykeltur i Mantova och ut till familjen Gonzaga's sommarresidens. Vidare till den lilla byn Grazie och den historiskt utsmyckade kyrkan. Därefter en tur med en av de lokala pråmerna genom vattenlandskapet rikt på fågelliv och olika vattenväxter. På eftermiddagen en guidad promenad genom Mantovas historiska centrum. (25 km)
 3. Mantova - Zelo Kryssningen startar längs floden till slussen vid Governolo. Här börjar första etappen och du cyklar mot Ostiglia, en medeltida borg, fortsätter vidare mot Bergantino, som ligger i hjärtat av området som tillverkar osten Grana Padano och självklart besöker vi en lokal tillverkare. I Bergantino finns också ett karusellmuseum som vi passar på att besöka. Efter detta möter du upp båten som lagt till i den rofyllda byn Zelo. (50 km)
 4. Zelo - Ferrara - Adria (50 km cykel + 60 km buss) Morgonen startar med en tur förbi lantgårdar och byar till cykel staden nummer ett i Italien, Ferrara. Ferraras universitet rankas som ett av de bästa i Italien. Från Ferrara tar du och din cykel, en privat busstransfer tillbaka till Adria och båten. Efter middagen rekommenderas en promenad in till Adria som är känt för sitt Etruskiska och grekiska arv
 5. Adria- Po deltats naturreservat - Chioggia/Pellestrina (40 km) Efter en kort kryssning, börjar du cykla i naturreservatet, om vädret tillåter kan du bada vid en fin sandstrand på vägen mot Chioggia, också känt som "lilla Venedig".
 6. Chioggia/Pellestrina - Venedig (30 km) Venedig lockar men först besöker du två öar; Pellestrina, en pittoresk gammal fiskeö och Lido, där den internationella film festivalen hålls varje år och semesterort sedan mitten av 1800-talet. Vi kryssar sedan över till Venedig. Efter middagen ombord får du njuta av Venedig kvällstid. Magiskt och mycket rofyllt.
 7. Venedig Efter frukost möter vi upp för en guidad tur genom Venedigs historiska centrum. Under eftermiddagen ges tid att på egen hand utforska unika Venedig.
 8. Venedig Frukost och avfärd.
Startdatum Pris i SEK
2018-03-31 12 390
2018-04-28 14 860
2018-08-25 17 320
2018-10-20 14 860
2018-10-27 0
Elcykel
1 450
Singelhytt
3 950

Priset inkluderar

Sju övernattningar på båt, inklusive frukost, middag och lunch att ta med, exklusive kalla drycker. Kartor, Roadbook, engelsk talande guide, daglig städning av hytten, guidning i Mantova och Venedig, besök och visning av tillverkningen av osten Grana Padano, besök på karusellmuseum, buss transfer Ferrara-Zelo/Ferrara-Adria, båttur i Mincino Parken.

Praktisk information

Beroende på väderförhållanden, vattenståndet, eventuella lokala omständigheter som exempelvis reparation av broar, kan ändringar i rutten förekomma. Det kan komma att innebära någon sträcka med buss. Ni kan välja att cykla själva med hjälp av roadmap eller cykla i grupp med engelsk talande guide, meddela erat val vid bokning. Skulle ni senare ändra er kan ni informera guiden på plats.

Se mer viktig information här.

Tillbaka
Johan EkmarkEn annorlunda resa som bjuder på många olika upplevelser och gäster från hela världen.
Johan Ekmark
Tel: 08-514 202 93
johan.ekmark@lavilla.se

Sök aktivitet
Antal dagar: dagar
Aktivitetens namn:
Typ av aktivitet:
Landskap/storstad:
La Villa-nytt

Vill du har vårt nyhetsbrev? Fyll i din mejladress och klicka på Lägg till.linkpil

erbjudanden Erbjudanden mina bokningar Mina bokningar kontakta oss Kontakta oss


Vandra på egen hand
Vandra på egen hand

Börja en ny vana - vandra på semester

Du har en gammal webbläsare

Din webbläsare är av en äldre eller enklare variant och fungerar inte på vår hemsida.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (Google Chrome)


La Villa Travel AB | Box 12205 | 102 25 Stockholm
Tel: 08- 514 202 90 | Fax 08-514 202 91 | info@lavilla.se | www.lavilla.se
Bankgiro: 5583-6787 | Orgnr: 556595-9896
Företaget har F-skattsedel | Resegaranti ställd enligt Kammarkollegiets villkor