Castel del Gallo | Toscana | Italien | La Villa
La Villa

Castel del Gallo - villa med lång historia

Runt Castell del Gallo möttes under 1500-talet de ledande toscanska familjerna i strider för att slutligen underteckna ett fredsfördrag. Castell del Gallo är byggd i tre plan och är numera indelad i sex lägenheter. På nedre våningen ligger en stor gemensam matsal och villan hyrs med fördel ut till det stora sällskapet. De stora rummen är vackert möblerade och många originaldetaljer finns bevarade.

Med egen ingång finns ett större kök/matsal och utanför en härlig terrass där man med fördel dukar upp till fest. Terrassen har ett stort trätak som skyddar mot den heta solen varma dagar. Alldeles intill finns också grill och vedeldad ugn. Varför inte samla vännerna till en pizzakväll och göra egna pizzor? I den stora välskötta trädgården ligger poolen, omgiven av olivträd och här finns också en jacuzzi. Som tidsfördriv finns här bordtennis, liten fotbollsplan och lekplats för barn. Cyklar på förfrågan.

Castel del Gallo ligger i utkanten av byn Pozzo della Chiana med utsikt över de odlade fälten som omger villan. I Pozzo della Chiana finns några affärer och barer, större utbud finns i byarna runtom.

Castell del Gallo är uppdelat i flera lägenheter med stor gemensam matsal. Samtliga lägenheter har allrum med kökshörna. På nedervåningen ligger Colonna med ett sovrum och ett badrum samt Vasari med två sovrum och ett badrum. På första våningen ligger Asburgo och Orsini med vardera två sovrum och ett badrum. På andra våningen ligger Medici med två sovrum och ett badrum samt Strozzi med tre sovrum och ett badrum.

Totalt finns här ca 24 sängplatser.