Residence Castello Oldofredi | Lombardiet | Italien | La Villa
La Villa

Castello Oldofredi - mitt i Iseosjön

Castello Oldofredi med medeltida ursprung ligger majestätiskt på ön Monte Isola mitt i Iseosjön. Monte Isola blev för något år sen utnämnd till Italiens mest unika plats att bo på och är en bevarad hemlighet som brukar beskrivas som ett Italien i miniformat. Sjön Lago Iseo är mindre än sina grannar Garda och Como, men kompenserar med orörda vikar, olivlundar och vingårdar. Ön är så gott som bilfri. Du cyklar runt den på max ett par timmar, och blir du varm på din tur så är det bara att ta ett svalkande dopp från någon av öns små strandkajer.

Öns historia börjar redan på medeltiden med en kyrka på öns högsta höjd. I byn Peschiera, en gång ett gammalt fiskeläge, finns slaktare, matbutiker, en pizzeria och en hel del små fik att dricka kaffe på, restauranger precis vid vattnet eller en bit upp i byn med härlig utsikt. Ön är invald bland "I Borghi piu belli d'Italia", en sammanslutning för små charmiga gömda byar och platser i Italien. Många åker hit för att vandra och njuta av den lugna miljön.

Castello Oldofredi erbjuder idag all tänkbar komfort som pool, trädgård, flera terrasser med utsikt över sjön och Alperna som kuliss samt en bra restaurang. Rummen och lägenheterna ligger i tre olika byggnader. På Castello Oldofredi råder en familjär stämning och det är lätt att trivas här både med det varma mottagandet och inte minst utsikten över sjön och de kringliggande bergen.
Castello Oldofredi är också populärt och omtyckt för fester, konferenser och bröllop.

Totalt kan Castello Oldofredi ta emot ca 60 gäster fördelade på rum och lägenheter.