Fattoria di Maiano | Toscana | Italien | La Villa
La Villa

Med anrik historia

Fattoria di Maiano ligger på kullarna i Florens utkant. Bara fem km från Florens tronar dessa anrika klosterbyggnader från 1400-talet med betagande utsikt, inte minst kvällstid då Florens glittrar i dalgången. Villan som är gårdens huvudbyggnad används i dag mest till bröllop och representation, men har också figurerat i olika filmproduktioner som t.ex "Ett rum med utsikt" och Te med Mussolini". De 12 lägenheterna ligger i flera olika byggnader och är inredda med rustik charm, terracottagolv och träbjälkar i taken. De är välutrustade och håller god standard.

Gården producerar bl a olivolja som säljs tillsammans med andra delikatesser i den egna butiken. Den egna restaurangan Lo Spaccio serverar lokala specialiteter. Bara ett hundratal meter från gården finns en glassbar och ännu en restaurang. Till närmaste supermarket är det 2 km.

Fattoria di Maiano passar alldeles särskilt bra för större sällskap och grupper som vill kombinera en unik och vacker miljö i Toscana med möjligheten att besöka Florens över dagen eller någon kväll. I Fiesole finns lokalbuss med täta turer till Florens. Ska ni arrangera kick-off för företaget eller en större familjefest är detta ett ypperligt ställe som alla kommer att hänföras av!

Runtom finns leder för vandring och cykling. Man kan även anordna besök på en olivpress, vinprovning och matlagningskurser.

De 12 lägenheterna erbjuder plats för mellan två till elva personer och totalt finns här plats för ca 60 personer.