Villa Bellaria | Toscana | Italien | La Villa
La Villa

Större gård med historiska anor.

Villa Bellaria är en underbar gård som ligger vid kusten i Maremma - hjärtat av Toscana. När du går ut genom grinden kommer du rakt in i byn Campagnatico.

På Villa Bellaria finns en större antik villa där reception och några rum finns. Lägenheterna ligger sedan uppdelade i fyra olika byggnader som tidigare varit tjänstebostäder, spannmålsmagasin, orangeri och stall. Alla lägenheter har egen eller tillgång till uteplats. De är trevligt möblerade i lantligt rustik stil. Några lägenheter har utsikt över trädgården och några över byns takåsar.

I den parkliknande trädgården ligger en stor pool för lata dagar som nås via en lång cypressallé.

Är man ett större sällskap är detta en härlig oas att vara på. På den stora runda gräsmattan, s.k. Rotondan, kan man duka för fest och middagar. Det finns också ett större samlingsrum som kan hyras för privata fester eller för företag. Gården rymmer upp till 70 personer fördelade på olika lägenheter för två till fyra personer.

Villa Bellaria och byn Campagnatico ligger endast 30-40 minuter från havet och den större staden Grosseto och lika långt åt andra hållet ligger Siena, en av Toscanas mest kända städer. I byn Campagntico finns bl.a livsmedelsaffär, restaurang, enoteca och bar för en capucino.Läs De 4 årstidernas blog om deras upplevelse från Villa Bellaria.