Emilia Romagna är landskapet för livsnjutare. Underbara renässansstäder som Bologna, Parma och Ferrara och kungliga middagar. Naturen varierar mellan det bördiga Po-deltat och vackra sandstränder vid Adriatiska kusten till sköna odlade dalar i Apenninerna. I Emilia Romagna finns någor för alla smaker. Studenternas Bologna, Pavarottis och balsamvinägerns Modena, parmesanostens och slottens Parma… Regionen har stolta racingtraditioner, med Ferrarimuseet i Maranello och Lamborghinimuseet i Bologna.
I Rimini och andra heta badorter vid kusten är nöjeslivet omtalat. Under lågsäsong är det lugnt och stillsamt längs stränderna men de många golfbanorna välbesökta. I Emilia Romagna kan man under samma dag vandra längs stilla vandringsleder i bergen, se vackra kyrkor och borgar och avnjuta magnifika middagar i medeltida byar. Pastan har sitt ursprung här och den görs med hantverksmässig kärlek. Färska tortellini med svamp- och skinkfyllning, färska korvar och färska eller lagrade ostar. Det italienska köket är som starkast och godast här - enligt många italienare landets bästa. Det vill inte säga lite...